Kwalifikacja TG.16
czerwiec 2019Zakład gastronomiczny w ramach promocji sprzedaży
Zakład gastronomiczny w ramach promocji sprzedaży
czerwiec 2019Ile wynosi cena gastronomiczna brutto 150 ml wina, jeżeli cena zakupu butelki wina o pojemności 1,5 l wynosi 250,00 zł, zakład stosuje marżę w wysokości 100%, a stawka podatku VAT wynosi 23%?
Ile wynosi cena gastronomiczna brutto 150 ml wina, jeżeli cena zakupu butelki wina o pojemności 1,5 l wynosi 250,00 zł, zakład stosuje marżę w wysokości 100%, a stawka podatku VAT wynosi 23%?
czerwiec 2020Do sporządzenia espresso należy wykorzystać
Do sporządzenia espresso należy wykorzystać
czerwiec 2019Obiad złożony z barszczu ukraińskiego, ziemniaków, sałaty ze śmietaną, kompotu z rabarbaru, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, należy uzupełnić
Obiad złożony z barszczu ukraińskiego, ziemniaków, sałaty ze śmietaną, kompotu z rabarbaru, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, należy uzupełnić
styczeń 2020Żelazo w formie najlepiej przyswajalnej dla człowieka występuje
Żelazo w formie najlepiej przyswajalnej dla człowieka występuje
czerwiec 2020W karcie menu restauracji należy umieścić informację o
W karcie menu restauracji należy umieścić informację o
czerwiec 2020Ile należy zakupić mrożonych ryb pokrytych wodną glazurą, jeżeli normatyw surowcowy przewiduje użycie 35 kg surowca, a ubytki wody podczas rozmrażania wynoszą 30%?
Ile należy zakupić mrożonych ryb pokrytych wodną glazurą, jeżeli normatyw surowcowy przewiduje użycie 35 kg surowca, a ubytki wody podczas rozmrażania wynoszą 30%?
styczeń 2020Białko pełnowartościowe występuje
Białko pełnowartościowe występuje
czerwiec 2020Do potrawy z jaj sadzonych należy zaplanować dodatek, który uzupełni w potrawie brak
Do potrawy z jaj sadzonych należy zaplanować dodatek, który uzupełni w potrawie brak
czerwiec 2019Wskaż produkt o działaniu alkalizującym na odczyn płynów ustrojowych człowieka.
Wskaż produkt o działaniu alkalizującym na odczyn płynów ustrojowych człowieka.
styczeń 2020Zgodnie z zasadami planowania jadłospisów do zestawu obiadowego, w skład którego wchodzą: boeuf Strogonow, kasza jęczmienna, sałatka z buraków, kompot z moreli, należy zaplanować
Zgodnie z zasadami planowania jadłospisów do zestawu obiadowego, w skład którego wchodzą: boeuf Strogonow, kasza jęczmienna, sałatka z buraków, kompot z moreli, należy zaplanować
czerwiec 2020Ile węglowodanów dostarczy organizmowi 1 porcja surówki z buraków i jabłek o masie 150 g, jeżeli 100 g tej surówki zawiera 12,10 g węglowodanów?
Ile węglowodanów dostarczy organizmowi 1 porcja surówki z buraków i jabłek o masie 150 g, jeżeli 100 g tej surówki zawiera 12,10 g węglowodanów?
styczeń 2020W restauracji ofertę potraw i napojów sporządzanych dla dzieci należy zamieścić w karcie
W restauracji ofertę potraw i napojów sporządzanych dla dzieci należy zamieścić w karcie
czerwiec 2019Ile kg miodu naturalnego należy przygotować do zastąpienia 0,6 kg cukru, jeżeli zgodnie z tabelą zamienności produktów spożywczych 125 g miodu naturalnego zastępuje 100 g cukru?
Ile kg miodu naturalnego należy przygotować do zastąpienia 0,6 kg cukru, jeżeli zgodnie z tabelą zamienności produktów spożywczych 125 g miodu naturalnego zastępuje 100 g cukru?
czerwiec 2019Zakładem gastronomicznym typu żywieniowego jest
Zakładem gastronomicznym typu żywieniowego jest
czerwiec 2019Talerz głęboki należy zastosować do podania
Talerz głęboki należy zastosować do podania
styczeń 2020Ile wynosi wartość energetyczna 2 kostek czekolady o łącznej masie 12 g, jeżeli 100 g czekolady dostarcza 500 kcal?
Ile wynosi wartość energetyczna 2 kostek czekolady o łącznej masie 12 g, jeżeli 100 g czekolady dostarcza 500 kcal?
styczeń 2020Ile wyniesie cena gastronomiczna brutto 250 ml soku jabłkowego, jeżeli cena zakupu opakowania soku o pojemności 5 1 wynosi 10,00 zł, marża gastronomiczna 300%, a stawka podatku VAT 23%?
Ile wyniesie cena gastronomiczna brutto 250 ml soku jabłkowego, jeżeli cena zakupu opakowania soku o pojemności 5 1 wynosi 10,00 zł, marża gastronomiczna 300%, a stawka podatku VAT 23%?
czerwiec 2019Plan produkcji kuchni przewiduje zużycie 20 kg obranych ziemniaków do sporządzenia placków ziemniaczanych. Ile surowca powinien pobrać z magazynu szef kuchni, jeżeli ubytek masy podczas obróbki wstępnej ziemniaków wynosi 20%?
Plan produkcji kuchni przewiduje zużycie 20 kg obranych ziemniaków do sporządzenia placków ziemniaczanych. Ile surowca powinien pobrać z magazynu szef kuchni, jeżeli ubytek masy podczas obróbki wstępnej ziemniaków wynosi 20%?
styczeń 2020Opracowywaniem międzynarodowych standardów dla producentów żywności mających na celu dbanie o zdrowie konsumentów i uczciwe praktyki w handlu żywnością zajmuje się
Opracowywaniem międzynarodowych standardów dla producentów żywności mających na celu dbanie o zdrowie konsumentów i uczciwe praktyki w handlu żywnością zajmuje się
styczeń 2020Do witamin rozpuszczalnych w wodzie zalicza się
Do witamin rozpuszczalnych w wodzie zalicza się
styczeń 2020Przegrzanie organizmu, spowolnienie czynności umysłowych, zatrucie szkodliwymi produktami przemiany materii to niektóre objawy spowodowane
Przegrzanie organizmu, spowolnienie czynności umysłowych, zatrucie szkodliwymi produktami przemiany materii to niektóre objawy spowodowane
czerwiec 2020Zgodnie z zasadami zamiany produktów mleko można zastąpić
Zgodnie z zasadami zamiany produktów mleko można zastąpić
styczeń 2020Korzystny wpływ na obniżenie napięcia nerwowego, poprawę pamięci i koncentracji ma spożywanie produktów bogatych
Korzystny wpływ na obniżenie napięcia nerwowego, poprawę pamięci i koncentracji ma spożywanie produktów bogatych
czerwiec 2019Ile białka dostarczy 1 porcja żurku o masie 300 g, jeżeli zawartość tego składnika w 100 g zupy wynosi 7,40 g?
Ile białka dostarczy 1 porcja żurku o masie 300 g, jeżeli zawartość tego składnika w 100 g zupy wynosi 7,40 g?
styczeń 2020Który system obsługi stosowany jest w restauracji, w której sala konsumencka podzielona jest na sekcje, a w każdej sekcji jeden kelner samodzielnie obsługuje gości?
Który system obsługi stosowany jest w restauracji, w której sala konsumencka podzielona jest na sekcje, a w każdej sekcji jeden kelner samodzielnie obsługuje gości?
styczeń 2020Niskie spożycie błonnika zwiększa ryzyko wystąpienia
Niskie spożycie błonnika zwiększa ryzyko wystąpienia
czerwiec 2020Do oceny jakościowej sposobu żywienia należy zastosować metodę
Do oceny jakościowej sposobu żywienia należy zastosować metodę
czerwiec 2019Zaburzenie odżywiania, polegające na celowej utracie masy ciała i występowaniu jadłowstrętu psychicznego, określane jest terminem
Zaburzenie odżywiania, polegające na celowej utracie masy ciała i występowaniu jadłowstrętu psychicznego, określane jest terminem
czerwiec 2019Który środek spożywczy dostarczy organizmowi człowieka największej ilości fruktozy?
Który środek spożywczy dostarczy organizmowi człowieka największej ilości fruktozy?
czerwiec 2020Podłużne ozdobne serwety układane na obrusie to
Podłużne ozdobne serwety układane na obrusie to
czerwiec 2019Ile stolików koktajlowych o powierzchni 0,3 m2 należy przygotować na przyjęcie dla 180 osób, jeżeli jeden stolik jest przeznaczony dla 10 osób
Ile stolików koktajlowych o powierzchni 0,3 m2 należy przygotować na przyjęcie dla 180 osób, jeżeli jeden stolik jest przeznaczony dla 10 osób
czerwiec 2019W diecie owowegetarian uwzględnia się warzywa, owoce oraz
W diecie owowegetarian uwzględnia się warzywa, owoce oraz
styczeń 2020Który instrument promocyjny zastosowała pizzeria, oferując dostawę pizzy do domu?
Który instrument promocyjny zastosowała pizzeria, oferując dostawę pizzy do domu?
czerwiec 2020Który przyrząd służy do pomiaru ciśnienia pary w kotle warzelnym?
Który przyrząd służy do pomiaru ciśnienia pary w kotle warzelnym?
czerwiec 2020Która instytucja kontroluje stan sanitarny zakładu i stan higieny pracowników?
Która instytucja kontroluje stan sanitarny zakładu i stan higieny pracowników?
czerwiec 2020Którą potrawę należy wyserwować z półmiska na talerz, stosując chwyt płaski sztućców?
Którą potrawę należy wyserwować z półmiska na talerz, stosując chwyt płaski sztućców?
styczeń 2020Mocznik powstaje podczas przemian metabolicznych
Mocznik powstaje podczas przemian metabolicznych
czerwiec 2020Źródłem białka roślinnego są
Źródłem białka roślinnego są
styczeń 2020Do nakrycia stołu o wymiarach 120 cm x 90 cm na uroczystą, oficjalną kolację należy użyć obrusu
Do nakrycia stołu o wymiarach 120 cm x 90 cm na uroczystą, oficjalną kolację należy użyć obrusu
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.