Kwalifikacja TG.11
czerwiec 2020Właściciel kawiarni w okresie świątecznym do każdego zamówienia dokłada próbkę kawy ziarnistej we własnym, firmowym opakowaniu. Działanie takie jest
Właściciel kawiarni w okresie świątecznym do każdego zamówienia dokłada próbkę kawy ziarnistej we własnym, firmowym opakowaniu. Działanie takie jest
czerwiec 2020W zakładzie gastronomicznym w dziale ekspedycyjnym strefą brudną jest
W zakładzie gastronomicznym w dziale ekspedycyjnym strefą brudną jest
czerwiec 2019Kelner podając jednoporcjowo zupę krem ze szparagów, stosuje serwis
Kelner podając jednoporcjowo zupę krem ze szparagów, stosuje serwis
styczeń 2020Przenośne urządzenie służące do obsługi systemu LRS to
Przenośne urządzenie służące do obsługi systemu LRS to
czerwiec 2020Sprzętem o nazwie jigger jest
Sprzętem o nazwie jigger jest
styczeń 2020Karta menu okolicznościowego stanowi obowiązkowy element nakrycia stołu do
Karta menu okolicznościowego stanowi obowiązkowy element nakrycia stołu do
czerwiec 2020Zakładem gastronomicznym sieci otwartej jest
Zakładem gastronomicznym sieci otwartej jest
czerwiec 2019Kelner podaje rachunek konsumentowi
Kelner podaje rachunek konsumentowi
czerwiec 2019Kelner otrzymuje gotowe potrawy z kuchni po wcześniejszym wydrukowaniu
Kelner otrzymuje gotowe potrawy z kuchni po wcześniejszym wydrukowaniu
czerwiec 2019W restauracji zmywalnia naczyń stołowych powinna być połączona
W restauracji zmywalnia naczyń stołowych powinna być połączona
styczeń 2020Który serwis należy zastosować, aby szybko i sprawnie podać jednoporcjowo zamówiony posiłek dla 40 osobowej grupy wycieczki szkolnej?
Który serwis należy zastosować, aby szybko i sprawnie podać jednoporcjowo zamówiony posiłek dla 40 osobowej grupy wycieczki szkolnej?
styczeń 2020Niezbędnym elementem wyposażenia restauracji posiadającej w ofercie sprzedaży mieszane napoje alkoholowe jest
Niezbędnym elementem wyposażenia restauracji posiadającej w ofercie sprzedaży mieszane napoje alkoholowe jest
czerwiec 2020Występ zespołu muzycznego w kawiarni jest usługą
Występ zespołu muzycznego w kawiarni jest usługą
czerwiec 2019Przyczyną trudności w dostępie do stołu bufetowego w trakcie nakładania potraw na talerze podczas przyjęcia może być
Przyczyną trudności w dostępie do stołu bufetowego w trakcie nakładania potraw na talerze podczas przyjęcia może być
styczeń 2020W celu zwiększenia funkcjonalności sali konsumenckiej i przyspieszenia obsługi gości na sali ustawia się
W celu zwiększenia funkcjonalności sali konsumenckiej i przyspieszenia obsługi gości na sali ustawia się
czerwiec 2020Które sztućce należy przygotować do konsumpcji deseru Ananas w cząstkach flambirowany z sosem waniliowym?
Które sztućce należy przygotować do konsumpcji deseru Ananas w cząstkach flambirowany z sosem waniliowym?
styczeń 2020Tanią i szybką formą promocji restauracji jest
Tanią i szybką formą promocji restauracji jest
czerwiec 2020W celu stłumienia odgłosów ustawiania zastawy stołowej na stole, kelner w czasie nakrywania stołów bielizną stołową wykorzysta
W celu stłumienia odgłosów ustawiania zastawy stołowej na stole, kelner w czasie nakrywania stołów bielizną stołową wykorzysta
styczeń 2020W części produkcyjnej zakładu gastronomicznego znajduje się
W części produkcyjnej zakładu gastronomicznego znajduje się
styczeń 2020System przywoławczy GPS (Guest Pagin System) jest stosowany do
System przywoławczy GPS (Guest Pagin System) jest stosowany do
czerwiec 2019Planując kartę menu restauracji promującej potrawy dla wegetarian, nie należy uwzględniać w niej
Planując kartę menu restauracji promującej potrawy dla wegetarian, nie należy uwzględniać w niej
czerwiec 2019Ile kilogramów surowego mięsa mielonego należy przygotować do sporządzenia 30 porcji kotletów mielonych, jeśli z 500 g tego surowca sporządzono 5 porcji potrawy?
Ile kilogramów surowego mięsa mielonego należy przygotować do sporządzenia 30 porcji kotletów mielonych, jeśli z 500 g tego surowca sporządzono 5 porcji potrawy?
czerwiec 2020Do konsumpcji śledzia w sosie jogurtowym należy przygotować
Do konsumpcji śledzia w sosie jogurtowym należy przygotować
styczeń 2020W karcie zlecenia organizacji przyjęcia należy uwzględnić
W karcie zlecenia organizacji przyjęcia należy uwzględnić
czerwiec 2020Oblicz koszt usług dodatkowych przyjęcia weselnego, jeżeli stanowią one 35% ogólnej wartości imprezy, której koszt wynosi 14 500,00 złotych.
Oblicz koszt usług dodatkowych przyjęcia weselnego, jeżeli stanowią one 35% ogólnej wartości imprezy, której koszt wynosi 14 500,00 złotych.
czerwiec 2020Ile okrągłych 8-osobowych stołów należy przygotować do organizacji klasycznego przyjęcia amerykańskiego dla 72 gości?
Ile okrągłych 8-osobowych stołów należy przygotować do organizacji klasycznego przyjęcia amerykańskiego dla 72 gości?
czerwiec 2019Do usług uzupełniających świadczonych w winiarni zalicza się
Do usług uzupełniających świadczonych w winiarni zalicza się
czerwiec 2020Serwis francuski można zastosować podczas obsługi
Serwis francuski można zastosować podczas obsługi
czerwiec 2020Pokaz kulinarny polegający na przygotowaniu sushi w obecności gości zalicza się do usług
Pokaz kulinarny polegający na przygotowaniu sushi w obecności gości zalicza się do usług
styczeń 2020Do wystawienia potraw gorących na przyjęciu bufetowym należy zaplanować
Do wystawienia potraw gorących na przyjęciu bufetowym należy zaplanować
czerwiec 2019Przerwy kawowe planuje się podczas
Przerwy kawowe planuje się podczas
styczeń 2020Do usług uzupełniających świadczonych przez bar kawowy należy
Do usług uzupełniających świadczonych przez bar kawowy należy
czerwiec 2019Pokaz barmański flair połączony z degustacją koktajli zalicza się do usług
Pokaz barmański flair połączony z degustacją koktajli zalicza się do usług
czerwiec 2019Do konsumpcji koktajlu z krewetek podanego w kieliszku koktajlowym należy zaplanować
Do konsumpcji koktajlu z krewetek podanego w kieliszku koktajlowym należy zaplanować
czerwiec 2019W systemie Gastro stosowanym przez kelnerów i barmanów do sprzedaży napojów służy moduł
W systemie Gastro stosowanym przez kelnerów i barmanów do sprzedaży napojów służy moduł
czerwiec 2019W restauracji hall i sala konsumencka, to pomieszczenia zaliczane do działu
W restauracji hall i sala konsumencka, to pomieszczenia zaliczane do działu
czerwiec 2020Zakład gastronomiczny przeprowadzając analizę szans i zagrożeń otoczenia, stosuje metodę
Zakład gastronomiczny przeprowadzając analizę szans i zagrożeń otoczenia, stosuje metodę
czerwiec 2020Ile kieliszków do wina czerwonego należy zaplanować dla 80 gości, organizując przyjęcie okolicznościowe z uwzględnieniem 5% zapasu?
Ile kieliszków do wina czerwonego należy zaplanować dla 80 gości, organizując przyjęcie okolicznościowe z uwzględnieniem 5% zapasu?
czerwiec 2019Kelner powinien zastosować mini POS podczas
Kelner powinien zastosować mini POS podczas
czerwiec 2020Kelner filetując rybę przy stole konsumenckim, stosuje serwis
Kelner filetując rybę przy stole konsumenckim, stosuje serwis
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.