Kwalifikacja TG.10
czerwiec 2020Które urządzenie nie może być wykorzystane do pieczenia ciasta?
Które urządzenie nie może być wykorzystane do pieczenia ciasta?
styczeń 2020Którą metodę obróbki termicznej należy zastosować przygotowując churros, tradycyjną potrawę kuchni hiszpańskiej?
Którą metodę obróbki termicznej należy zastosować przygotowując churros, tradycyjną potrawę kuchni hiszpańskiej?
czerwiec 2020Kelner, podając potrawy i napoje na przyjęciu rodzinnym, powinien gości obsłużyć w następującej kolejności:
Kelner, podając potrawy i napoje na przyjęciu rodzinnym, powinien gości obsłużyć w następującej kolejności:
styczeń 2020Wypiek ciasta drożdżowego odbywa się w zakresie temperatur
Wypiek ciasta drożdżowego odbywa się w zakresie temperatur
czerwiec 2019Do krojenia szynki wędzonej zgodnie z systemem HACCP należy użyć deski w kolorze
Do krojenia szynki wędzonej zgodnie z systemem HACCP należy użyć deski w kolorze
czerwiec 2019Który serwis stosowany jest w restauracji, jeśli goście samodzielnie nakładają sobie potrawy na talerz i przenoszą je do stołów konsumenckich?
Który serwis stosowany jest w restauracji, jeśli goście samodzielnie nakładają sobie potrawy na talerz i przenoszą je do stołów konsumenckich?
czerwiec 2020Informacją nieobowiązkową w karcie win jest
Informacją nieobowiązkową w karcie win jest
czerwiec 2020Zupą niezagęszczaną jest
Zupą niezagęszczaną jest
styczeń 2020Karta menu przygotowana dla diabetyków to karta
Karta menu przygotowana dla diabetyków to karta
czerwiec 2019Zupę z żółwia należy podać konsumentowi w porcelanowej
Zupę z żółwia należy podać konsumentowi w porcelanowej
czerwiec 2019Gotowanie próżniowo zapakowanego fileta z kurczaka, umieszczonego w kąpieli wodnej w temperaturze 65ºC przez 2 godziny, to metoda
Gotowanie próżniowo zapakowanego fileta z kurczaka, umieszczonego w kąpieli wodnej w temperaturze 65ºC przez 2 godziny, to metoda
styczeń 2020Do odmierzenia ilości alkoholu podczas sporządzania drinków należy użyć
Do odmierzenia ilości alkoholu podczas sporządzania drinków należy użyć
styczeń 2020Piwo niepasteryzowane należy przechowywać w ciemnych pomieszczeniach w temperaturze
Piwo niepasteryzowane należy przechowywać w ciemnych pomieszczeniach w temperaturze
styczeń 2020Do krojenia kalmarów należy użyć deski w kolorze
Do krojenia kalmarów należy użyć deski w kolorze
styczeń 2020Na końcu karty win należy umieścić wina
Na końcu karty win należy umieścić wina
styczeń 2020Do ekspedycji zupy na przyjęciu angielskim należy zastosować
Do ekspedycji zupy na przyjęciu angielskim należy zastosować
czerwiec 2019Podczas moczenia suchych nasion fasoli białej w wodzie zachodzi zjawisko
Podczas moczenia suchych nasion fasoli białej w wodzie zachodzi zjawisko
czerwiec 2019Konsument, który dokonuje wyboru potraw, płaci w kasie i odbiera potrawy przy okienku, korzysta z systemu samoobsługi typu
Konsument, który dokonuje wyboru potraw, płaci w kasie i odbiera potrawy przy okienku, korzysta z systemu samoobsługi typu
czerwiec 2020Za nieprawidłowe podanie konsumentowi dania głównego na zimnym talerzu odpowiada
Za nieprawidłowe podanie konsumentowi dania głównego na zimnym talerzu odpowiada
czerwiec 2020Krytycznym Punktem Kontroli (CCP) podczas transportu zakąsek zimnych w usłudze cateringowej jest
Krytycznym Punktem Kontroli (CCP) podczas transportu zakąsek zimnych w usłudze cateringowej jest
styczeń 2020Płonące lody z owocami kelner powinien podać, stosując serwis
Płonące lody z owocami kelner powinien podać, stosując serwis
czerwiec 2020Które pytanie skierowane do gości przez kelnera przyjmującego zamówienie jest właściwe?
Które pytanie skierowane do gości przez kelnera przyjmującego zamówienie jest właściwe?
czerwiec 2020Barwa młodego wina czerwonego charakteryzuje się odcieniem
Barwa młodego wina czerwonego charakteryzuje się odcieniem
czerwiec 2020Jaja są głównym składnikiem
Jaja są głównym składnikiem
czerwiec 2019Kelner, przygotowując sałatkę owocową przy konsumencie, stosuje serwis
Kelner, przygotowując sałatkę owocową przy konsumencie, stosuje serwis
czerwiec 2020Sporządzone kotlety mielone, które nie zostały skierowane do bieżącego spożycia, przygotowując do przechowywania, należy wychłodzić do temperatury
Sporządzone kotlety mielone, które nie zostały skierowane do bieżącego spożycia, przygotowując do przechowywania, należy wychłodzić do temperatury
czerwiec 2019Do konsumpcji roladek cielęcych kelner powinien zaproponować wino
Do konsumpcji roladek cielęcych kelner powinien zaproponować wino
czerwiec 2020Zestaw których dodatków powinien zaproponować kelner, jeżeli gość zamówił pieczone roladki drobiowe?
Zestaw których dodatków powinien zaproponować kelner, jeżeli gość zamówił pieczone roladki drobiowe?
czerwiec 2019Rozpoczęcie przyjęcia bufetowego należy zaplanować w godzinach
Rozpoczęcie przyjęcia bufetowego należy zaplanować w godzinach
styczeń 2020Wymienione potrawy charakterystyczne są dla kuchni
Wymienione potrawy charakterystyczne są dla kuchni
Potrawy:
Kawior z bagietką
Kołduny zapiekane
Boeuf Strogonow
Bliny z kołdunami
styczeń 2020Do sporządzenia kawy americano należy użyć espresso oraz
Do sporządzenia kawy americano należy użyć espresso oraz
czerwiec 2020Przy podaniu naleśników flambirowanych, wskazane jest zastosowanie przez kelnera serwisu
Przy podaniu naleśników flambirowanych, wskazane jest zastosowanie przez kelnera serwisu
czerwiec 2019Który serwis obsługi zastosował kelner podczas przyjęcia zasiadanego, jeżeli konsument pobierał z tacy wyporcjowane wino w kieliszkach?
Który serwis obsługi zastosował kelner podczas przyjęcia zasiadanego, jeżeli konsument pobierał z tacy wyporcjowane wino w kieliszkach?
czerwiec 2020W jakiej odległości od krawędzi stołu należy ułożyć talerze i sztućce, nakrywając stół na bankiet zasiadany?
W jakiej odległości od krawędzi stołu należy ułożyć talerze i sztućce, nakrywając stół na bankiet zasiadany?
styczeń 2020Surowy schab wieprzowy można przechowywać w lodówce w temperaturze ok.4˚C przez okres do
Surowy schab wieprzowy można przechowywać w lodówce w temperaturze ok.4˚C przez okres do
styczeń 2020Konieczność zidentyfikowania i opisania Krytycznych Punktów Kontroli w zakładzie gastronomicznym określa system
Konieczność zidentyfikowania i opisania Krytycznych Punktów Kontroli w zakładzie gastronomicznym określa system
czerwiec 2020Która czynność nie należy do obowiązków kelnera podczas obsługi gości siedzących przy stole podczas przyjęcia zasiadanego?
Która czynność nie należy do obowiązków kelnera podczas obsługi gości siedzących przy stole podczas przyjęcia zasiadanego?
czerwiec 2019Którą metodę obróbki termicznej należy zastosować, przygotowując bliny?
Którą metodę obróbki termicznej należy zastosować, przygotowując bliny?
czerwiec 2019Przechowywanie ziemniaków w magazynie warzyw przez 3 miesiące w temperaturze powyżej 10˚C powoduje ich
Przechowywanie ziemniaków w magazynie warzyw przez 3 miesiące w temperaturze powyżej 10˚C powoduje ich
czerwiec 2019W systemie produkcji potraw typu cook&chill magazynowanie gotowych potraw odbywa się w zakresie temperatur -1˚C÷3˚C przez okres
W systemie produkcji potraw typu cook&chill magazynowanie gotowych potraw odbywa się w zakresie temperatur -1˚C÷3˚C przez okres
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.