Kwalifikacja TG.07
styczeń 2020Żółtka jaj należy użyć do zagęszczenia
Żółtka jaj należy użyć do zagęszczenia
styczeń 2019Wątróbkę wieprzową sauté należy zaliczyć do potraw
Wątróbkę wieprzową sauté należy zaliczyć do potraw
czerwiec 2020Do przygotowania greckiej musaki należy użyć
Do przygotowania greckiej musaki należy użyć
styczeń 2021W zamieszczonym schemacie kolejnych czynności przedstawiono sposób sporządzania ciasta
W zamieszczonym schemacie kolejnych czynności przedstawiono sposób sporządzania ciasta
Ubijanie jaj z cukrem → ucieranie tłuszczu na puszystą masę → dodanie masy jajecznej do tłuszczu → dodanie mąki pszennej z proszkiem do pieczenia → mieszanie masy → formowanie masy → pieczenie 180 ÷ 200°C
styczeń 2020Środkiem spożywczym pochodzenia mineralnego jest
Środkiem spożywczym pochodzenia mineralnego jest
styczeń 2020W magazynie artykułów suchych należy umieścić
W magazynie artykułów suchych należy umieścić
czerwiec 2019Chalazy są elementem budowy
Chalazy są elementem budowy
czerwiec 2020Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia budyniu serowego?
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia budyniu serowego?
czerwiec 2020Do krojenia mięsa pieczonego należy stosować deskę koloru
Do krojenia mięsa pieczonego należy stosować deskę koloru
styczeń 2021Do przygotowania galarety z mięsa zwierząt rzeźnych należy użyć
Do przygotowania galarety z mięsa zwierząt rzeźnych należy użyć
czerwiec 2020Sporządzając tradycyjne gołąbki, należy użyć: kapusty białej, mięsa mielonego mieszanego oraz
Sporządzając tradycyjne gołąbki, należy użyć: kapusty białej, mięsa mielonego mieszanego oraz
czerwiec 2019Salamander gastronomiczny jest przeznaczony do
Salamander gastronomiczny jest przeznaczony do
czerwiec 2019Korpusy ptysi należy sporządzać z ciasta
Korpusy ptysi należy sporządzać z ciasta
styczeń 2021Do sporządzenia rolmopsów należy wykorzystać
Do sporządzenia rolmopsów należy wykorzystać
styczeń 2021Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować, przygotowując „Wołową sztukę mięsa”?
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować, przygotowując „Wołową sztukę mięsa”?
styczeń 2020Cechą świadczącą o nieświeżości mięsa wieprzowego jest
Cechą świadczącą o nieświeżości mięsa wieprzowego jest
czerwiec 2019Do zagęszczenia 1 porcji zupy owocowej należy użyć 4 gramów mąki ziemniaczanej. Ile mąki należy użyć do sporządzenia 50 porcji zupy?
Do zagęszczenia 1 porcji zupy owocowej należy użyć 4 gramów mąki ziemniaczanej. Ile mąki należy użyć do sporządzenia 50 porcji zupy?
czerwiec 2020Spośród podanych surowców najmniej trwałym jest
Spośród podanych surowców najmniej trwałym jest
czerwiec 2019Podczas stosowania której techniki cieplnej środek spożywczy nie styka się z wodą w postaci ciekłej?
Podczas stosowania której techniki cieplnej środek spożywczy nie styka się z wodą w postaci ciekłej?
czerwiec 2019Radełka karbowanego należy używać do
Radełka karbowanego należy używać do
czerwiec 2019Do sporządzenia sosu „tzatziki” należy użyć
Do sporządzenia sosu „tzatziki” należy użyć
styczeń 2021Które urządzenie skraca czas gotowania potraw?
Które urządzenie skraca czas gotowania potraw?
czerwiec 2020System jakości zdrowotnej żywności GMP nie dotyczy
System jakości zdrowotnej żywności GMP nie dotyczy
styczeń 2020Fizyczną metodą utrwalania żywności jest
Fizyczną metodą utrwalania żywności jest
styczeń 2021Które warzywo spośród podanych jest bogatym źródłem karotenu?
Które warzywo spośród podanych jest bogatym źródłem karotenu?
czerwiec 2019W pomieszczeniu o temperaturze 15-18°C i wilgotności względnej powietrza 55-60% należy przechowywać
W pomieszczeniu o temperaturze 15-18°C i wilgotności względnej powietrza 55-60% należy przechowywać
czerwiec 2019Spadek wilgotności powietrza w magazynie ziemniaków do poziomu 60-70% powoduje
Spadek wilgotności powietrza w magazynie ziemniaków do poziomu 60-70% powoduje
czerwiec 2019Dostęp światła do przechowywanej żywności
Dostęp światła do przechowywanej żywności
styczeń 2021W której potrawie dodatek soku z cytryny spowoduje utrwalenie barwy użytego surowca?
W której potrawie dodatek soku z cytryny spowoduje utrwalenie barwy użytego surowca?
czerwiec 2019Do sporządzania których klusek należy użyć drożdży?
Do sporządzania których klusek należy użyć drożdży?
styczeń 2020Korzeń jest częścią jadalną
Korzeń jest częścią jadalną
styczeń 2021Dodanie której przyprawy do ryżu powoduje jego pomarańczowe zabarwienie?
Dodanie której przyprawy do ryżu powoduje jego pomarańczowe zabarwienie?
styczeń 2019Zdezynfekowane jaja należy przechowywać
Zdezynfekowane jaja należy przechowywać
czerwiec 2019Wskaż prawidłowy dobór metody utrwalania do środka spożywczego.
Wskaż prawidłowy dobór metody utrwalania do środka spożywczego.
styczeń 2021Techniką obróbki wstępnej czystej jest
Techniką obróbki wstępnej czystej jest
czerwiec 2019Które z warzyw należy rozdrabniać w szyfonadę?
Które z warzyw należy rozdrabniać w szyfonadę?
czerwiec 2020Tradycyjne bliny należy sporządzić z mąki
Tradycyjne bliny należy sporządzić z mąki
styczeń 2019Kuter należy stosować do
Kuter należy stosować do
styczeń 2019W zakładach gastronomicznych do obróbki surowego drobiu należy stosować deskę koloru
W zakładach gastronomicznych do obróbki surowego drobiu należy stosować deskę koloru
styczeń 2021Które urządzenie należy stosować do sporządzania zup kremów?
Które urządzenie należy stosować do sporządzania zup kremów?
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.