Kwalifikacja TG.07
styczeń 2020Typ mąki określa
Typ mąki określa
czerwiec 2020Do serów typu włoskiego należy zaliczyć
Do serów typu włoskiego należy zaliczyć
styczeń 2020Żółtka jaj należy użyć do zagęszczenia
Żółtka jaj należy użyć do zagęszczenia
czerwiec 2020Do przygotowania greckiej musaki należy użyć
Do przygotowania greckiej musaki należy użyć
czerwiec 2019Chalazy są elementem budowy
Chalazy są elementem budowy
czerwiec 2020Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia budyniu serowego?
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia budyniu serowego?
czerwiec 2020Do krojenia mięsa pieczonego należy stosować deskę koloru
Do krojenia mięsa pieczonego należy stosować deskę koloru
styczeń 2021Do przygotowania galarety z mięsa zwierząt rzeźnych należy użyć
Do przygotowania galarety z mięsa zwierząt rzeźnych należy użyć
czerwiec 2020Które warzywo spośród wymienionych zawiera najwięcej witaminy C w 100 g surowca?
Które warzywo spośród wymienionych zawiera najwięcej witaminy C w 100 g surowca?
czerwiec 2019„Stęchły, jełki i gnilny zapach, porowata powierzchnia pokryta brunatną, śluzowatą warstwą, wzrost kwasowości”. Opisane zmiany zachodzą podczas przechowywania w nieodpowiednich warunkach
„Stęchły, jełki i gnilny zapach, porowata powierzchnia pokryta brunatną, śluzowatą warstwą, wzrost kwasowości”. Opisane zmiany zachodzą podczas przechowywania w nieodpowiednich warunkach
czerwiec 2020Sporządzając tradycyjne gołąbki, należy użyć: kapusty białej, mięsa mielonego mieszanego oraz
Sporządzając tradycyjne gołąbki, należy użyć: kapusty białej, mięsa mielonego mieszanego oraz
czerwiec 2020Podajnik ślimakowy, nóż czteroskrzydłowy i szarpak to elementy budowy
Podajnik ślimakowy, nóż czteroskrzydłowy i szarpak to elementy budowy
czerwiec 2020Za cierpki smak owoców aronii odpowiadają
Za cierpki smak owoców aronii odpowiadają
styczeń 2021Który proces zachodzi podczas ogrzewania cukru na suchej patelni?
Który proces zachodzi podczas ogrzewania cukru na suchej patelni?
styczeń 2020Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia „ryby po polsku”?
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia „ryby po polsku”?
styczeń 2020Bukiet wina to cecha, którą należy ocenić za pomocą zmysłu
Bukiet wina to cecha, którą należy ocenić za pomocą zmysłu
styczeń 2021Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować, przygotowując „Wołową sztukę mięsa”?
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować, przygotowując „Wołową sztukę mięsa”?
czerwiec 2019Wskaż dodatek, którego nie należy stosować przy serwowaniu barszczu czerwonego czystego.
Wskaż dodatek, którego nie należy stosować przy serwowaniu barszczu czerwonego czystego.
styczeń 2019Do przetworów utrwalanych technologicznie cukrem należy zaliczyć
Do przetworów utrwalanych technologicznie cukrem należy zaliczyć
czerwiec 2019Podczas zagęszczania kisielu kakaowego zachodzi proces
Podczas zagęszczania kisielu kakaowego zachodzi proces
czerwiec 2019Obsuszony ser gouda bez żadnych zmian mikrobiologicznych należy przeznaczyć
Obsuszony ser gouda bez żadnych zmian mikrobiologicznych należy przeznaczyć
czerwiec 2019Obróbka wstępna brudna ziemniaków → rozdrabnianie → mieszanie składników → formowanie → smażenie
Obróbka wstępna brudna ziemniaków → rozdrabnianie → mieszanie składników → formowanie → smażenie
Przedstawiony schemat produkcyjny przedstawia etapy sporządzania
czerwiec 2019Pomieszczenie, w którym odbywa się ekspedycja gotowych potraw, nie może znajdować się przy
Pomieszczenie, w którym odbywa się ekspedycja gotowych potraw, nie może znajdować się przy
czerwiec 2019Czynności mycia i dezynfekcji maszyn i urządzeń opisane są przez system
Czynności mycia i dezynfekcji maszyn i urządzeń opisane są przez system
styczeń 2019Którą technikę należy stosować do dokładnego wymieszania składników mięsnej masy mielonej?
Którą technikę należy stosować do dokładnego wymieszania składników mięsnej masy mielonej?
czerwiec 2019Które urządzenie jest przeznaczone zarówno do gotowania, pieczenia, smażenia, zapiekania, jak i rozmrażania?
Które urządzenie jest przeznaczone zarówno do gotowania, pieczenia, smażenia, zapiekania, jak i rozmrażania?
czerwiec 2019W celu uzyskania puszystej konsystencji naleśników do ciasta należy dodać
W celu uzyskania puszystej konsystencji naleśników do ciasta należy dodać
styczeń 2021Które warzywo spośród podanych jest bogatym źródłem karotenu?
Które warzywo spośród podanych jest bogatym źródłem karotenu?
styczeń 2019Do dróg technologicznie czystych należy zaliczyć drogę
Do dróg technologicznie czystych należy zaliczyć drogę
styczeń 2021Optymalna temperatura przechowywania ryb świeżych do 2 dni w lodówce powinna wynosić
Optymalna temperatura przechowywania ryb świeżych do 2 dni w lodówce powinna wynosić
styczeń 2020Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzania terriny?
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzania terriny?
czerwiec 2019Który środek spożywczy zawiera przyswajalne i nieprzyswajalne przez organizm człowieka węglowodany?
Który środek spożywczy zawiera przyswajalne i nieprzyswajalne przez organizm człowieka węglowodany?
czerwiec 2019Sporządzając konfitury, owoce należy poddać
Sporządzając konfitury, owoce należy poddać
styczeń 2019Technikę peklowania należy stosować do utrwalania
Technikę peklowania należy stosować do utrwalania
czerwiec 2020Brązowa piana powstająca podczas gotowania rosołu spowodowana jest
Brązowa piana powstająca podczas gotowania rosołu spowodowana jest
styczeń 2021Które warzywa należy zaliczyć do owocowych?
Które warzywa należy zaliczyć do owocowych?
czerwiec 2019Które z warzyw należy rozdrabniać w szyfonadę?
Które z warzyw należy rozdrabniać w szyfonadę?
czerwiec 2020Tradycyjne bliny należy sporządzić z mąki
Tradycyjne bliny należy sporządzić z mąki
styczeń 2021Potrawę wyprodukowaną w systemie cook-chill po podgrzaniu do temperatury minimum 70°C należy wydać do konsumpcji w ciągu
Potrawę wyprodukowaną w systemie cook-chill po podgrzaniu do temperatury minimum 70°C należy wydać do konsumpcji w ciągu
styczeń 2021Które urządzenie należy stosować do sporządzania zup kremów?
Które urządzenie należy stosować do sporządzania zup kremów?
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.