Kwalifikacja TG.04
czerwiec 2020Składnikiem stanowiącym około 70% składu chemicznego mąki pszennej jest
Składnikiem stanowiącym około 70% składu chemicznego mąki pszennej jest
czerwiec 2020Metodą organoleptyczną pracownik magazynowy może określić
Metodą organoleptyczną pracownik magazynowy może określić
czerwiec 2020Masą sporządzaną z czekolady i śmietanki o wysokiej zawartości tłuszczu, którą stosuje się do powlekania powierzchni wyrobów cukierniczych, jest
Masą sporządzaną z czekolady i śmietanki o wysokiej zawartości tłuszczu, którą stosuje się do powlekania powierzchni wyrobów cukierniczych, jest
czerwiec 2019Do oceny organoleptycznej granulacji mąki wykorzystuje się zmysł
Do oceny organoleptycznej granulacji mąki wykorzystuje się zmysł
czerwiec 2019Worki cukiernicze i zdobniki należy zastosować do dekoracji wyrobów cukierniczych wykończonych
Worki cukiernicze i zdobniki należy zastosować do dekoracji wyrobów cukierniczych wykończonych
czerwiec 2019Zgodnie z zasadami HACCP podczas produkcji kremu russel należy szczególnie kontrolować etap
Zgodnie z zasadami HACCP podczas produkcji kremu russel należy szczególnie kontrolować etap
czerwiec 2019Wyroby ciastkarskie niezawierające kremów należy przechowywać w pomieszczeniach o wilgotności nie wyższej niż 75% i temperaturze nieprzekraczającej
Wyroby ciastkarskie niezawierające kremów należy przechowywać w pomieszczeniach o wilgotności nie wyższej niż 75% i temperaturze nieprzekraczającej
styczeń 2020Podstawową czynnością wykonywaną podczas dekorowania tortów w stylu angielskim jest
Podstawową czynnością wykonywaną podczas dekorowania tortów w stylu angielskim jest
czerwiec 2020Wskaż warunki magazynowania masła i margaryny.
Wskaż warunki magazynowania masła i margaryny.
czerwiec 2020Sporządzając ciasta biszkoptowo-tłuszczowe metodą „na ciepło”, masę jajowo-cukrową ogrzewa się w zakresie temperatur
Sporządzając ciasta biszkoptowo-tłuszczowe metodą „na ciepło”, masę jajowo-cukrową ogrzewa się w zakresie temperatur
styczeń 2020Świeże drożdże piekarskie dobrej jakości charakteryzują się muszlowym przełomem, przyjemnym zapachem oraz
Świeże drożdże piekarskie dobrej jakości charakteryzują się muszlowym przełomem, przyjemnym zapachem oraz
styczeń 2020Stopień rozdrobnienia twarogu przy użyciu wilka zależy od
Stopień rozdrobnienia twarogu przy użyciu wilka zależy od
czerwiec 2019Do produkcji pomady wodnej, oprócz cukru i wody, należy użyć
Do produkcji pomady wodnej, oprócz cukru i wody, należy użyć
czerwiec 2020W magazynie surowców suchych należy przechowywać
W magazynie surowców suchych należy przechowywać
czerwiec 2019Używkami stosowanymi w cukiernictwie są:
Używkami stosowanymi w cukiernictwie są:
styczeń 2020Maksymalna temperatura przechowywania przez 10 dni ciastek przekładanych kremem szwedzkim wynosi
Maksymalna temperatura przechowywania przez 10 dni ciastek przekładanych kremem szwedzkim wynosi
styczeń 2020tworzenie powtarzalnych elementów dekoracyjnych z kremu.
tworzenie powtarzalnych elementów dekoracyjnych z kremu.
czerwiec 2020Wyposażeniem pomiarowym stosowanym w magazynach surowców cukierniczych powinny być
Wyposażeniem pomiarowym stosowanym w magazynach surowców cukierniczych powinny być
styczeń 2020W którym zakresie temperatur należy podgrzewać masę jajowo-cukrową podczas produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego metodą na ciepło?
W którym zakresie temperatur należy podgrzewać masę jajowo-cukrową podczas produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego metodą na ciepło?
czerwiec 2020Do ważenia worków z cukrem w magazynie surowców cukierniczych stosuje się wagi
Do ważenia worków z cukrem w magazynie surowców cukierniczych stosuje się wagi
styczeń 2020Nośność wózka dwukołowego pionowego używanego do transportu surowców cukierniczych wynosi 70 kg. Używając tego wózka, można jednorazowo przewieźć
Nośność wózka dwukołowego pionowego używanego do transportu surowców cukierniczych wynosi 70 kg. Używając tego wózka, można jednorazowo przewieźć
czerwiec 2020Celem przebijania ciasta drożdżowego w czasie fermentacji jest
Celem przebijania ciasta drożdżowego w czasie fermentacji jest
czerwiec 2020Które cechy opisują dojrzały rozczyn?
Które cechy opisują dojrzały rozczyn?
czerwiec 2019Ptysie i eklery to wyroby otrzymywane z ciasta
Ptysie i eklery to wyroby otrzymywane z ciasta
styczeń 2020W celu zniszczenia drobnoustrojów w pomieszczeniach magazynowych należy przeprowadzić zabieg
W celu zniszczenia drobnoustrojów w pomieszczeniach magazynowych należy przeprowadzić zabieg
czerwiec 2020Polewę kakaową w dekorowaniu wyrobów cukierniczych stosuje się do
Polewę kakaową w dekorowaniu wyrobów cukierniczych stosuje się do
styczeń 2020Ocena organoleptyczna twarogu polega na ocenie jego smaku, zapachu oraz
Ocena organoleptyczna twarogu polega na ocenie jego smaku, zapachu oraz
styczeń 2020Blaty do produkcji karpatki wykonane są z ciasta
Blaty do produkcji karpatki wykonane są z ciasta
czerwiec 2020Systemem zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego wyrobów spożywczych, który zakłada kontrolę krytycznych punktów procesu produkcji, jest
Systemem zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego wyrobów spożywczych, który zakłada kontrolę krytycznych punktów procesu produkcji, jest
czerwiec 2020Kokosanki produkowane w zakładzie cukierniczym pakowane są po 200 g do ozdobnych torebek. Ile torebek potrzeba do zapakowania 20 kilogramów kokosanek?
Kokosanki produkowane w zakładzie cukierniczym pakowane są po 200 g do ozdobnych torebek. Ile torebek potrzeba do zapakowania 20 kilogramów kokosanek?
styczeń 2020Do usunięcia pestek z wiśni w zakładzie cukierniczym należy zastosować
Do usunięcia pestek z wiśni w zakładzie cukierniczym należy zastosować
czerwiec 2020Ze zmiażdżonych migdałów i cukru pudru w proporcji 1 : 1 otrzymuje się
Ze zmiażdżonych migdałów i cukru pudru w proporcji 1 : 1 otrzymuje się
czerwiec 2019Surowce cukiernicze znajdujące się w magazynie, które są przeterminowane, w uszkodzonych opakowaniach, należy
Surowce cukiernicze znajdujące się w magazynie, które są przeterminowane, w uszkodzonych opakowaniach, należy
czerwiec 2019Który wyrób powstaje z ciasta zbijanego?
Który wyrób powstaje z ciasta zbijanego?
czerwiec 2020W produkcji cukierniczej rożna wykorzystuje się do wypieku
W produkcji cukierniczej rożna wykorzystuje się do wypieku
styczeń 2020W metodach organoleptycznych badanie twardości, kruchości i miękkości wyrobów cukierniczych przeprowadza się na podstawie wrażeń odbieranych za pomocą zmysłu
W metodach organoleptycznych badanie twardości, kruchości i miękkości wyrobów cukierniczych przeprowadza się na podstawie wrażeń odbieranych za pomocą zmysłu
czerwiec 2019Aerograf należy zastosować do
Aerograf należy zastosować do
czerwiec 2019Witryny i lady chłodnicze stosowane są do
Witryny i lady chłodnicze stosowane są do
czerwiec 2020Urządzeniem do rozdrabniania surowców, w którym elementem roboczym są noże krzyżowe, znajdujące się tuż przy powierzchni nieruchomej siatki z otworami, przez które przeciska się surowiec, jest
Urządzeniem do rozdrabniania surowców, w którym elementem roboczym są noże krzyżowe, znajdujące się tuż przy powierzchni nieruchomej siatki z otworami, przez które przeciska się surowiec, jest
styczeń 2020Do produkcji masy grylażowej należy użyć
Do produkcji masy grylażowej należy użyć
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.