Kwalifikacja TG.04
czerwiec 2020Do miażdżenia i rozcierania orzechów w zakładach cukierniczych stosuje się
Do miażdżenia i rozcierania orzechów w zakładach cukierniczych stosuje się
czerwiec 2019Worki cukiernicze i zdobniki należy zastosować do dekoracji wyrobów cukierniczych wykończonych
Worki cukiernicze i zdobniki należy zastosować do dekoracji wyrobów cukierniczych wykończonych
styczeń 2020Aby kompozycja barwna dekoracji wyrobu cukierniczego była utrzymana w tonacji ciepłej, należy zastosować przewagę barwy
Aby kompozycja barwna dekoracji wyrobu cukierniczego była utrzymana w tonacji ciepłej, należy zastosować przewagę barwy
styczeń 2020Potwierdzeniem wydania towaru z magazynu surowców do działu produkcji jest dokument
Potwierdzeniem wydania towaru z magazynu surowców do działu produkcji jest dokument
styczeń 2020Podstawową czynnością wykonywaną podczas dekorowania tortów w stylu angielskim jest
Podstawową czynnością wykonywaną podczas dekorowania tortów w stylu angielskim jest
styczeń 2020Do malowania metodą rozpylania płynnymi barwnikami figurki wykonane z masy cukrowej wykorzystuje się
Do malowania metodą rozpylania płynnymi barwnikami figurki wykonane z masy cukrowej wykorzystuje się
styczeń 2020Trójwalcówka w zakładach cukierniczych służy do
Trójwalcówka w zakładach cukierniczych służy do
czerwiec 2020W magazynie surowców suchych należy przechowywać
W magazynie surowców suchych należy przechowywać
czerwiec 2019Do produkcji pomady wodnej, oprócz cukru i wody, należy użyć
Do produkcji pomady wodnej, oprócz cukru i wody, należy użyć
styczeń 2020Maksymalna temperatura przechowywania przez 10 dni ciastek przekładanych kremem szwedzkim wynosi
Maksymalna temperatura przechowywania przez 10 dni ciastek przekładanych kremem szwedzkim wynosi
czerwiec 2019Używkami stosowanymi w cukiernictwie są:
Używkami stosowanymi w cukiernictwie są:
czerwiec 2019Przestrzenne formy z czekolady i świeżych owoców stosuje się do dekoracji
Przestrzenne formy z czekolady i świeżych owoców stosuje się do dekoracji
czerwiec 2020Syntetycznym środkiem słodzącym dopuszczonym do słodzenia w produkcji cukierniczej jest
Syntetycznym środkiem słodzącym dopuszczonym do słodzenia w produkcji cukierniczej jest
styczeń 2020Którą masę wykorzystywaną do ozdabiania tortów i ciastek bankietowych sporządza się z białek, cukru pudru, masła i mąki w proporcji 1:1:1:1 ?
Którą masę wykorzystywaną do ozdabiania tortów i ciastek bankietowych sporządza się z białek, cukru pudru, masła i mąki w proporcji 1:1:1:1 ?
czerwiec 2019Do konfekcjonowania wafli przekładanych należy zastosować
Do konfekcjonowania wafli przekładanych należy zastosować
czerwiec 2019Do dekorowania tortów w stylu angielskim stosuje się
Do dekorowania tortów w stylu angielskim stosuje się
czerwiec 2019Przyczyną występowania wyczuwalnych grudek tłuszczu w kremach grzanych jest
Przyczyną występowania wyczuwalnych grudek tłuszczu w kremach grzanych jest
styczeń 2020Jak powinien postąpić pracownik podczas przyjmowania do magazynu zakładu cukierniczego masła, jeżeli stwierdził, że upłynął jego termin przydatności do spożycia?
Jak powinien postąpić pracownik podczas przyjmowania do magazynu zakładu cukierniczego masła, jeżeli stwierdził, że upłynął jego termin przydatności do spożycia?
styczeń 2020Nośność wózka dwukołowego pionowego używanego do transportu surowców cukierniczych wynosi 70 kg. Używając tego wózka, można jednorazowo przewieźć
Nośność wózka dwukołowego pionowego używanego do transportu surowców cukierniczych wynosi 70 kg. Używając tego wózka, można jednorazowo przewieźć
styczeń 2020Babki piaskowe marmurkowe produkuje się z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego z dodatkiem
Babki piaskowe marmurkowe produkuje się z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego z dodatkiem
styczeń 2020Drobny sprzęt cukierniczy taki jak tylki i szpatułki po użyciu powinien być umyty i obowiązkowo
Drobny sprzęt cukierniczy taki jak tylki i szpatułki po użyciu powinien być umyty i obowiązkowo
styczeń 2020Prawidłowo ubita piana ze świeżych białek
Prawidłowo ubita piana ze świeżych białek
czerwiec 2019W cukiernictwie trójwalcówka wykorzystywana jest do
W cukiernictwie trójwalcówka wykorzystywana jest do
czerwiec 2019Podgrzanie mleka do temperatury 35÷40°C przy produkcji ciasta drożdżowego
Podgrzanie mleka do temperatury 35÷40°C przy produkcji ciasta drożdżowego
czerwiec 2020Które cechy opisują dojrzały rozczyn?
Które cechy opisują dojrzały rozczyn?
czerwiec 2020Przygotowanie drożdży świeżych prasowanych do produkcji ciasta na babki drożdżowe polega na ich
Przygotowanie drożdży świeżych prasowanych do produkcji ciasta na babki drożdżowe polega na ich
styczeń 2020Do oblewania babek piaskowych należy zastosować
Do oblewania babek piaskowych należy zastosować
czerwiec 2020Kokosanki produkowane w zakładzie cukierniczym pakowane są po 200 g do ozdobnych torebek. Ile torebek potrzeba do zapakowania 20 kilogramów kokosanek?
Kokosanki produkowane w zakładzie cukierniczym pakowane są po 200 g do ozdobnych torebek. Ile torebek potrzeba do zapakowania 20 kilogramów kokosanek?
czerwiec 2020W produkcji cukierniczej rożna wykorzystuje się do wypieku
W produkcji cukierniczej rożna wykorzystuje się do wypieku
czerwiec 2020Które wyroby otrzymuje się z ciasta biszkoptowego lub biszkoptowo-tłuszczowego z dodatkiem dużej ilości bakalii i kandyzowanych owoców?
Które wyroby otrzymuje się z ciasta biszkoptowego lub biszkoptowo-tłuszczowego z dodatkiem dużej ilości bakalii i kandyzowanych owoców?
styczeń 2020W metodach organoleptycznych badanie twardości, kruchości i miękkości wyrobów cukierniczych przeprowadza się na podstawie wrażeń odbieranych za pomocą zmysłu
W metodach organoleptycznych badanie twardości, kruchości i miękkości wyrobów cukierniczych przeprowadza się na podstawie wrażeń odbieranych za pomocą zmysłu
czerwiec 2019Krem russel waniliowy należy do kremów
Krem russel waniliowy należy do kremów
czerwiec 2019W zakładzie cukierniczym jaja zgodnie z zasadami higieny należy przechowywać w
W zakładzie cukierniczym jaja zgodnie z zasadami higieny należy przechowywać w
czerwiec 2020Worki z cukrem kryształem w magazynie surowców suchych należy układać
Worki z cukrem kryształem w magazynie surowców suchych należy układać
czerwiec 2020W jaki sposób powinien postąpić magazynier, który przyjmując dostawę mąki do magazynu, stwierdził obecność w niej szkodników zbożowo-mącznych?
W jaki sposób powinien postąpić magazynier, który przyjmując dostawę mąki do magazynu, stwierdził obecność w niej szkodników zbożowo-mącznych?
czerwiec 2019Powierzchnie ciastek stefanek pokrywa się cienką warstwą kremu russel oraz
Powierzchnie ciastek stefanek pokrywa się cienką warstwą kremu russel oraz
czerwiec 2020Urządzeniem do rozdrabniania surowców, w którym elementem roboczym są noże krzyżowe, znajdujące się tuż przy powierzchni nieruchomej siatki z otworami, przez które przeciska się surowiec, jest
Urządzeniem do rozdrabniania surowców, w którym elementem roboczym są noże krzyżowe, znajdujące się tuż przy powierzchni nieruchomej siatki z otworami, przez które przeciska się surowiec, jest
czerwiec 2019Witryny i lady chłodnicze stosowane są do
Witryny i lady chłodnicze stosowane są do
czerwiec 2020Wyroby z ciasta parzonego po wypieczeniu charakteryzują się
Wyroby z ciasta parzonego po wypieczeniu charakteryzują się
styczeń 2020Materiałem pomocniczym stosowanym w procesie produkcji ciastek bankietowych jest
Materiałem pomocniczym stosowanym w procesie produkcji ciastek bankietowych jest
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.