Kwalifikacja TG.03
czerwiec 2020Zwilżanie powierzchni kęsów ciasta przed wypiekiem wpływa na
Zwilżanie powierzchni kęsów ciasta przed wypiekiem wpływa na
czerwiec 2020Przy rozroście końcowym kęsów ciasta żytniego, gdy produkcja przebiega bez zakłóceń, temperatura w komorze rozrostowej powinna wynosić
Przy rozroście końcowym kęsów ciasta żytniego, gdy produkcja przebiega bez zakłóceń, temperatura w komorze rozrostowej powinna wynosić
czerwiec 2020Proces jełczenia zachodzi podczas niewłaściwego przechowywania
Proces jełczenia zachodzi podczas niewłaściwego przechowywania
czerwiec 2020Mleko świeże pasteryzowane należy przechowywać w zakresie temperatur
Mleko świeże pasteryzowane należy przechowywać w zakresie temperatur
czerwiec 2020Rozrost końcowy kęsów ciasta można spowolnić, stosując
Rozrost końcowy kęsów ciasta można spowolnić, stosując
czerwiec 2020Pieczywo zalecane dla osób uczulonych na gluten oznaczone jest na opakowaniu znakiem graficznym przedstawiającym
Pieczywo zalecane dla osób uczulonych na gluten oznaczone jest na opakowaniu znakiem graficznym przedstawiającym
czerwiec 2020Na ile równych części należy podzielić 1 500 g ciasta, aby otrzymać kęsy o wadze 0,075 kg?
Na ile równych części należy podzielić 1 500 g ciasta, aby otrzymać kęsy o wadze 0,075 kg?
czerwiec 2020W którym zakresie temperatur najintensywniej rozmnażają się drożdże piekarskie?
W którym zakresie temperatur najintensywniej rozmnażają się drożdże piekarskie?
czerwiec 2020W magazynie mąki zauważono ślady obecności gryzoni. W celu eliminacji szkodników należy przeprowadzić
W magazynie mąki zauważono ślady obecności gryzoni. W celu eliminacji szkodników należy przeprowadzić
czerwiec 2020W trakcie obsługi pieca piekarz najczęściej narażony jest na
W trakcie obsługi pieca piekarz najczęściej narażony jest na
czerwiec 2020Zagrożeniem mikrobiologicznym w magazynach wyrobów gotowych są
Zagrożeniem mikrobiologicznym w magazynach wyrobów gotowych są
czerwiec 2020Procedury zapewniające bezpieczeństwo zdrowotne żywności przechowywanej w magazynach chłodniczych dotyczą codziennej kontroli
Procedury zapewniające bezpieczeństwo zdrowotne żywności przechowywanej w magazynach chłodniczych dotyczą codziennej kontroli
czerwiec 2020Ile pojemników należy użyć do transportu 360 bułek z jagodami, jeżeli w jednym pojemniku mieści się 18 sztuk bułek?
Ile pojemników należy użyć do transportu 360 bułek z jagodami, jeżeli w jednym pojemniku mieści się 18 sztuk bułek?
czerwiec 2020Przy produkcji ciasta pszennego dodatek polepszacza enzymatycznego
Przy produkcji ciasta pszennego dodatek polepszacza enzymatycznego
czerwiec 2020Jak nazywa się piec, w którym kęsy ciasta wprowadzane są na wózkach rozrostowych bezpośrednio do komory wypiekowej?
Jak nazywa się piec, w którym kęsy ciasta wprowadzane są na wózkach rozrostowych bezpośrednio do komory wypiekowej?
czerwiec 2020Który z wymienionych surowców zawiera w swoim składzie najmniejszą ilość tłuszczu?
Który z wymienionych surowców zawiera w swoim składzie najmniejszą ilość tłuszczu?
czerwiec 2020Chałki formuje się z długich linek ciasta
Chałki formuje się z długich linek ciasta
czerwiec 2020Do produkcji pieczywa pszennego jasnego należy użyć mąki typ
Do produkcji pieczywa pszennego jasnego należy użyć mąki typ
czerwiec 2020Podstawowym sprzętem do pomiaru masy jednostkowej surowców i wilgotności powietrza w magazynach surowców piekarskich są
Podstawowym sprzętem do pomiaru masy jednostkowej surowców i wilgotności powietrza w magazynach surowców piekarskich są
czerwiec 2020Do magazynu dostarczono 100 sztuk opakowań drożdży o masie jednostkowej 100 g. Podczas pomiaru masy na wyświetlaczu wagi elektronicznej powinna pojawić się wartość
Do magazynu dostarczono 100 sztuk opakowań drożdży o masie jednostkowej 100 g. Podczas pomiaru masy na wyświetlaczu wagi elektronicznej powinna pojawić się wartość
czerwiec 2020Podczas wypieku pieczywa w wyniku działania wysokiej temperatury zachodzi proces denaturacji
Podczas wypieku pieczywa w wyniku działania wysokiej temperatury zachodzi proces denaturacji
czerwiec 2020Ile wyniesie wydajność rozczynu, jeżeli na 100 kg mąki pszennej zużyto 65 litrów wody?
Ile wyniesie wydajność rozczynu, jeżeli na 100 kg mąki pszennej zużyto 65 litrów wody?
czerwiec 2020Który z wymienionych surowców posiada najkrótszy termin przydatności do spożycia?
Który z wymienionych surowców posiada najkrótszy termin przydatności do spożycia?
czerwiec 2020Wadą wyglądu zewnętrznego pieczywa jest
Wadą wyglądu zewnętrznego pieczywa jest
czerwiec 2020Zasada FIFO (pierwsze weszło, pierwsze wyszło) stosowana w magazynach piekarskich dotyczy
Zasada FIFO (pierwsze weszło, pierwsze wyszło) stosowana w magazynach piekarskich dotyczy
czerwiec 2020Charakterystyczną cechą mąki pszennej pochodzącej z ziarna porośniętego jest
Charakterystyczną cechą mąki pszennej pochodzącej z ziarna porośniętego jest
czerwiec 2020Pieczywo pszenne zwykłe produkuje się z mąki pszennej, drożdży, wody, soli oraz surowców dodatkowych w stosunku do mąki w ilości
Pieczywo pszenne zwykłe produkuje się z mąki pszennej, drożdży, wody, soli oraz surowców dodatkowych w stosunku do mąki w ilości
czerwiec 2020Który wyrób piekarski zaliczany jest do pieczywa żytniego razowego?
Który wyrób piekarski zaliczany jest do pieczywa żytniego razowego?
czerwiec 2020Chleb turecki swoją barwę i smak zawdzięcza dodatkowi
Chleb turecki swoją barwę i smak zawdzięcza dodatkowi
czerwiec 2020Proces czerstwienia zachodzi podczas
Proces czerstwienia zachodzi podczas
czerwiec 202050 sztuk chleba wiejskiego produkuje się z 25 kg mąki. Ile sztuk takiego chleba można wyprodukować z 75 kg mąki?
50 sztuk chleba wiejskiego produkuje się z 25 kg mąki. Ile sztuk takiego chleba można wyprodukować z 75 kg mąki?
czerwiec 2020Standaryzację mąki przeprowadza się
Standaryzację mąki przeprowadza się
czerwiec 2020Bagietki produkuje się z ciasta
Bagietki produkuje się z ciasta
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 33.