Kwalifikacja TG.02
czerwiec 2019Która czynność nie wymaga udokumentowania zgodnie z procedurami systemu HACCP?
Która czynność nie wymaga udokumentowania zgodnie z procedurami systemu HACCP?
czerwiec 2019Hydrotransport stosowany jest do przemieszczania surowców w zakładzie związanym z produkcją
Hydrotransport stosowany jest do przemieszczania surowców w zakładzie związanym z produkcją
czerwiec 2020Tuszki drobiu przed usunięciem upierzenia należy poddać procesowi
Tuszki drobiu przed usunięciem upierzenia należy poddać procesowi
czerwiec 2019Która grupa środków spożywczych jest szczególnie wrażliwa na działanie światła słonecznego?
Która grupa środków spożywczych jest szczególnie wrażliwa na działanie światła słonecznego?
styczeń 2020Do czynności związanych z ekspedycją wyprodukowanej żywności z magazynu należy
Do czynności związanych z ekspedycją wyprodukowanej żywności z magazynu należy
czerwiec 2020W magazynach wysokiego składowania do transportu we wszystkich kierunkach spaletyzowanych wyrobów spożywczych są stosowane
W magazynach wysokiego składowania do transportu we wszystkich kierunkach spaletyzowanych wyrobów spożywczych są stosowane
czerwiec 2020Śmietankę z mleka otrzymuje się wykonując operację
Śmietankę z mleka otrzymuje się wykonując operację
styczeń 2020Ile soli należy użyć do przygotowania 2 000 dm3 solanki, jeżeli na 100 dm3 solanki należy użyć 2 kg dodatku?
Ile soli należy użyć do przygotowania 2 000 dm3 solanki, jeżeli na 100 dm3 solanki należy użyć 2 kg dodatku?
styczeń 2020Za pomocą narządów zmysłu można sprawdzić
Za pomocą narządów zmysłu można sprawdzić
styczeń 2020Gazowanie soku owocowego w butelce, wynikające z fermentacji alkoholowej związanej z rozwojem szkodliwej mikroflory, nazywane jest bombażem
Gazowanie soku owocowego w butelce, wynikające z fermentacji alkoholowej związanej z rozwojem szkodliwej mikroflory, nazywane jest bombażem
czerwiec 2020Separacja śmietanki, pasteryzacja, ubijanie śmietanki, płukanie ziaren i wygniatanie, to operacje stosowane w procesie produkcji
Separacja śmietanki, pasteryzacja, ubijanie śmietanki, płukanie ziaren i wygniatanie, to operacje stosowane w procesie produkcji
czerwiec 2020W procesie technologicznym produkcji pieczywa krytycznym punktem kontroli (CCP) jest
W procesie technologicznym produkcji pieczywa krytycznym punktem kontroli (CCP) jest
czerwiec 2020Których przypraw i dodatków należy użyć do produkcji ogórków konserwowych?
Których przypraw i dodatków należy użyć do produkcji ogórków konserwowych?
styczeń 2020Prasa ślimakowa stosowana jest do
Prasa ślimakowa stosowana jest do
styczeń 2020Surowcami do produkcji żelatyny spożywczej są:
Surowcami do produkcji żelatyny spożywczej są:
czerwiec 2019Substancją wzmacniającą smak w kostkach bulionowych produkowanych na skalę przemysłową jest
Substancją wzmacniającą smak w kostkach bulionowych produkowanych na skalę przemysłową jest
czerwiec 2019Efektem prawidłowo przeprowadzonego procesu rozrostu ciasta drożdżowego w komorze fermentacyjnej jest jego
Efektem prawidłowo przeprowadzonego procesu rozrostu ciasta drożdżowego w komorze fermentacyjnej jest jego
styczeń 2020W produkcji mleka spożywczego pasteryzowanego do usuwania zanieczyszczeń mechanicznych oraz jak największej liczby drobnoustrojów z mleka surowego należy zastosować
W produkcji mleka spożywczego pasteryzowanego do usuwania zanieczyszczeń mechanicznych oraz jak największej liczby drobnoustrojów z mleka surowego należy zastosować
czerwiec 2019Ile etykiet należy przygotować do oklejenia 6 000 opakowań jednostkowych, jeżeli straty wynoszą 1,5%?
Ile etykiet należy przygotować do oklejenia 6 000 opakowań jednostkowych, jeżeli straty wynoszą 1,5%?
czerwiec 2019Które urządzenie należy zastosować do zamrażania mieszanki lodowej?
Które urządzenie należy zastosować do zamrażania mieszanki lodowej?
czerwiec 2019Za pomocą narządów zmysłu można sprawdzić
Za pomocą narządów zmysłu można sprawdzić
styczeń 2020Kutrowanie jest etapem niezbędnym podczas produkcji
Kutrowanie jest etapem niezbędnym podczas produkcji
styczeń 2020Prawidłowo ukiszone ogórki posiadają barwę
Prawidłowo ukiszone ogórki posiadają barwę
styczeń 2020Ile słoików należy przygotować do zapakowania 1 600 kg koncentratu pomidorowego, jeżeli wsad do jednego słoika wynosi 500 g?
Ile słoików należy przygotować do zapakowania 1 600 kg koncentratu pomidorowego, jeżeli wsad do jednego słoika wynosi 500 g?
styczeń 2020Wskaż właściwą kolejność wykonywania czynności podczas produkcji kiełbasy.
Wskaż właściwą kolejność wykonywania czynności podczas produkcji kiełbasy.
czerwiec 2020W procesie technologicznym produkcji dżemu stosuje się operację
W procesie technologicznym produkcji dżemu stosuje się operację
czerwiec 2019Które urządzenie zostało błędnie dobrane do etapu w produkcji gotowego wyrobu.
Które urządzenie zostało błędnie dobrane do etapu w produkcji gotowego wyrobu.
czerwiec 2019Które urządzenie należy zastosować w procesie produkcji kiełbas do napełniania farszem naturalnych osłonek?
Które urządzenie należy zastosować w procesie produkcji kiełbas do napełniania farszem naturalnych osłonek?
czerwiec 2019Fermentacja mlekowa występuje w produkcji
Fermentacja mlekowa występuje w produkcji
czerwiec 2019Procedury i instrukcje Dobrej Praktyki Produkcyjnej oznaczone są skrótem
Procedury i instrukcje Dobrej Praktyki Produkcyjnej oznaczone są skrótem
czerwiec 2019We wstępnym etapie produkcji kapusty kiszonej, kapusta poddawana jest
We wstępnym etapie produkcji kapusty kiszonej, kapusta poddawana jest
czerwiec 2019Mąkę wykorzystywaną bezpośrednio do produkcji cukierniczej należy
Mąkę wykorzystywaną bezpośrednio do produkcji cukierniczej należy
styczeń 2020Zagrożeniem chemicznym występującym podczas produkcji kaszy są
Zagrożeniem chemicznym występującym podczas produkcji kaszy są
styczeń 2020Codzienny przebieg pracy pasteryzatora w linii technologicznej mleka należy udokumentować w
Codzienny przebieg pracy pasteryzatora w linii technologicznej mleka należy udokumentować w
styczeń 2020Według polskiej normy wyroby garmażeryjne zamrożone powinny być przechowywane w temperaturze nie wyższej niż
Według polskiej normy wyroby garmażeryjne zamrożone powinny być przechowywane w temperaturze nie wyższej niż
styczeń 2020Który przenośnik można wykorzystać do przemieszczenia worków z ryżem z hali produkcyjnej do magazynu wyrobu gotowego?
Który przenośnik można wykorzystać do przemieszczenia worków z ryżem z hali produkcyjnej do magazynu wyrobu gotowego?
czerwiec 2019W produkcji sterylizowanych konserw mięsno-warzywnych końcową obróbkę termiczną najczęściej prowadzi się w zakresie temperatur
W produkcji sterylizowanych konserw mięsno-warzywnych końcową obróbkę termiczną najczęściej prowadzi się w zakresie temperatur
czerwiec 2019Postępując zgodnie z zasadą łańcucha chłodniczego
Postępując zgodnie z zasadą łańcucha chłodniczego
czerwiec 2019Która informacja powinna być zawarta w instrukcji technologicznej produkcji oleju jadalnego?
Która informacja powinna być zawarta w instrukcji technologicznej produkcji oleju jadalnego?
czerwiec 2020Świeżość jaj dodawanych w trakcie produkcji wyrobów ciastkarskich oceniana jest po ich wybiciu na podstawie
Świeżość jaj dodawanych w trakcie produkcji wyrobów ciastkarskich oceniana jest po ich wybiciu na podstawie
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.