Kwalifikacja T.17
styczeń 2016Która czynność technologiczna stwarza wysokie ryzyko zagrożenia zdrowotnego w procesie produkcji wyrobów mleczarskich?
Która czynność technologiczna stwarza wysokie ryzyko zagrożenia zdrowotnego w procesie produkcji wyrobów mleczarskich?
styczeń 2016Do naczynka aluminiowego przygotowanego do oznaczania zawartości wody w serze metodą techniczną należy wprowadzić
Do naczynka aluminiowego przygotowanego do oznaczania zawartości wody w serze metodą techniczną należy wprowadzić
styczeń 2016Który wynik pomiaru pH mleka wskazuje na jego nadkwaszenie?
Który wynik pomiaru pH mleka wskazuje na jego nadkwaszenie?
styczeń 2016Do zagrożeń fizycznych występujących w procesie produkcji mleka spożywczego zalicza się
Do zagrożeń fizycznych występujących w procesie produkcji mleka spożywczego zalicza się
styczeń 2018Do dosuszania mleka w proszku należy zastosować
Do dosuszania mleka w proszku należy zastosować
styczeń 2018Które z urządzeń służy do przedłużenia trwałości twarożków?
Które z urządzeń służy do przedłużenia trwałości twarożków?
styczeń 2016Do dezynfekcji maszyn i urządzeń mleczarskich nie stosuje się
Do dezynfekcji maszyn i urządzeń mleczarskich nie stosuje się
styczeń 2016Jeżeli mleko w pasteryzatorze nie osiągnęło temperatury pasteryzacji, to należy
Jeżeli mleko w pasteryzatorze nie osiągnęło temperatury pasteryzacji, to należy
styczeń 2018Do badania zafałszowania mleka wodą stosuje się
Do badania zafałszowania mleka wodą stosuje się
styczeń 2016Nieskuteczna dezynfekcja masielnicy skutkuje dla konsumentów masła zagrożeniem
Nieskuteczna dezynfekcja masielnicy skutkuje dla konsumentów masła zagrożeniem
styczeń 2016Cyklon, wibrofluidyzator i wieża rozpryskowa to urządzenia stosowane w produkcji
Cyklon, wibrofluidyzator i wieża rozpryskowa to urządzenia stosowane w produkcji
styczeń 2016Który z dodatków jest stosowany w produkcji serów dojrzewających?
Który z dodatków jest stosowany w produkcji serów dojrzewających?
styczeń 2018Do transportu kartonów z masłem stosuje się przenośnik
Do transportu kartonów z masłem stosuje się przenośnik
styczeń 2016Wskaż krytyczny punkt kontrolny (CCP) w produkcji twarogów.
Wskaż krytyczny punkt kontrolny (CCP) w produkcji twarogów.
styczeń 2018Ile g czystego NaOH należy użyć, aby przygotować 1000 ml roztworu o stężeniu 0,1 mol/dm3?
Ile g czystego NaOH należy użyć, aby przygotować 1000 ml roztworu o stężeniu 0,1 mol/dm3?
styczeń 2018Jaki zakres temperatur należy utrzymywać w pomieszczeniu podczas prasowania serów?
Jaki zakres temperatur należy utrzymywać w pomieszczeniu podczas prasowania serów?
styczeń 2016Ile mleka należy przygotować do wyprodukowania 10 ton twarogu, jeżeli norma zakładowa określa wydatek 6,5 litra mleka na 1 kg twarogu?
Ile mleka należy przygotować do wyprodukowania 10 ton twarogu, jeżeli norma zakładowa określa wydatek 6,5 litra mleka na 1 kg twarogu?
styczeń 2018Do naczynka aluminiowego przygotowanego do oznaczania zawartości wody w serze metodą techniczną należy wprowadzić
Do naczynka aluminiowego przygotowanego do oznaczania zawartości wody w serze metodą techniczną należy wprowadzić
styczeń 2018W wyniku procesów fermentacyjnych w napojach fermentowanych następuje
W wyniku procesów fermentacyjnych w napojach fermentowanych następuje
styczeń 2018Do zagrożeń fizycznych występujących w procesie produkcji mleka spożywczego zalicza się
Do zagrożeń fizycznych występujących w procesie produkcji mleka spożywczego zalicza się
styczeń 2018Do dezynfekcji maszyn i urządzeń mleczarskich nie stosuje się
Do dezynfekcji maszyn i urządzeń mleczarskich nie stosuje się
styczeń 2016Aby usunąć z mleka surowego bakterie przetrwalnikujące, należy zastosować
Aby usunąć z mleka surowego bakterie przetrwalnikujące, należy zastosować
styczeń 2018Proces homogenizacji stosowany jest w produkcji
Proces homogenizacji stosowany jest w produkcji
styczeń 2016Próbkę mleka surowego do badań na zawartość tłuszczu można konserwować
Próbkę mleka surowego do badań na zawartość tłuszczu można konserwować
styczeń 2018Do pobierania z cysterny próbek mleka surowego do badań organoleptycznych stosuje się
Do pobierania z cysterny próbek mleka surowego do badań organoleptycznych stosuje się
styczeń 2016W wyniku procesów fermentacyjnych w napojach fermentowanych następuje
W wyniku procesów fermentacyjnych w napojach fermentowanych następuje
styczeń 2016Które z urządzeń służy do przedłużenia trwałości twarożków?
Które z urządzeń służy do przedłużenia trwałości twarożków?
styczeń 2018Którą minimalną temperaturę należy zastosować pasteryzując śmietankę na masło?
Którą minimalną temperaturę należy zastosować pasteryzując śmietankę na masło?
styczeń 2018Wskaż zestaw odczynników do oznaczania zawartości tłuszczu w śmietance metodą butyrometryczną.
Wskaż zestaw odczynników do oznaczania zawartości tłuszczu w śmietance metodą butyrometryczną.
styczeń 2018Proces polegający na całkowitym wymrożeniu wody zawartej w zamrożonej masie lodowej to
Proces polegający na całkowitym wymrożeniu wody zawartej w zamrożonej masie lodowej to
styczeń 2016Wskaż zestaw odczynników do oznaczania zawartości tłuszczu w śmietance metodą butyrometryczną.
Wskaż zestaw odczynników do oznaczania zawartości tłuszczu w śmietance metodą butyrometryczną.
styczeń 2018Aby usunąć z mleka surowego bakterie przetrwalnikujące, należy zastosować
Aby usunąć z mleka surowego bakterie przetrwalnikujące, należy zastosować
styczeń 2018Wykonując próbę na peroksydazę, należy dodać do mleka roztwór nadtlenku wodoru oraz roztwór
Wykonując próbę na peroksydazę, należy dodać do mleka roztwór nadtlenku wodoru oraz roztwór
styczeń 2018Do przechowywania farby do masła i serów służą
Do przechowywania farby do masła i serów służą
styczeń 2016Zjawisko synerezy zachodzi w procesie produkcji
Zjawisko synerezy zachodzi w procesie produkcji
styczeń 2016Wskaż zestaw zawierający wyłącznie dodatki technologiczne stosowane w produkcji twarożków.
Wskaż zestaw zawierający wyłącznie dodatki technologiczne stosowane w produkcji twarożków.
styczeń 2016Wykonując próbę na peroksydazę, należy dodać do mleka roztwór nadtlenku wodoru oraz roztwór
Wykonując próbę na peroksydazę, należy dodać do mleka roztwór nadtlenku wodoru oraz roztwór
styczeń 2016Którą minimalną temperaturę należy zastosować pasteryzując śmietankę na masło?
Którą minimalną temperaturę należy zastosować pasteryzując śmietankę na masło?
styczeń 2016Serwatka „słodka” nie jest stosowana do produkcji
Serwatka „słodka” nie jest stosowana do produkcji
styczeń 2016Ile mleka odtłuszczonego w proszku zostanie zużyte do wyprodukowania 400 kg jogurtu naturalnego, jeżeli norma zakładowa określa zużycie 1,6 kg tego mleka na 100 kg jogurtu?
Ile mleka odtłuszczonego w proszku zostanie zużyte do wyprodukowania 400 kg jogurtu naturalnego, jeżeli norma zakładowa określa zużycie 1,6 kg tego mleka na 100 kg jogurtu?
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.