Kwalifikacja T.17
styczeń 2016Zestaw do produkcji masła oprócz wymiennika ciepła powinien zawierać:
Zestaw do produkcji masła oprócz wymiennika ciepła powinien zawierać:
styczeń 2016Która czynność technologiczna stwarza wysokie ryzyko zagrożenia zdrowotnego w procesie produkcji wyrobów mleczarskich?
Która czynność technologiczna stwarza wysokie ryzyko zagrożenia zdrowotnego w procesie produkcji wyrobów mleczarskich?
styczeń 2016Ile litrów mleka można nalać w opakowania o pojemności 1 l i 0,5 l w ciągu 6 godzin, jeżeli do produkcji wykorzysta się dwa agregaty rozlewające o wydajności odpowiednio pierwszy 6 tys. opakowań litrowych na godzinę i drugi o wydajności 10 tys. opakowań półlitrowych na godzinę?
Ile litrów mleka można nalać w opakowania o pojemności 1 l i 0,5 l w ciągu 6 godzin, jeżeli do produkcji wykorzysta się dwa agregaty rozlewające o wydajności odpowiednio pierwszy 6 tys. opakowań litrowych na godzinę i drugi o wydajności 10 tys. opakowań półlitrowych na godzinę?
styczeń 2018Przyjęcie mleka w mleczarni stanowi krytyczny punkt kontrolny (CCP), który obejmuje badanie
Przyjęcie mleka w mleczarni stanowi krytyczny punkt kontrolny (CCP), który obejmuje badanie
styczeń 2016Do naczynka aluminiowego przygotowanego do oznaczania zawartości wody w serze metodą techniczną należy wprowadzić
Do naczynka aluminiowego przygotowanego do oznaczania zawartości wody w serze metodą techniczną należy wprowadzić
styczeń 2018W którym z podanych zbiorników należy przeprowadzić produkcję zakwasu roboczego?
W którym z podanych zbiorników należy przeprowadzić produkcję zakwasu roboczego?
styczeń 2016Który wynik pomiaru pH mleka wskazuje na jego nadkwaszenie?
Który wynik pomiaru pH mleka wskazuje na jego nadkwaszenie?
styczeń 2018Które z urządzeń służy do przedłużenia trwałości twarożków?
Które z urządzeń służy do przedłużenia trwałości twarożków?
styczeń 2018Ile mleka należy przygotować do wyprodukowania 20 ton twarogu, jeżeli norma zakładowa określa wydatek 6,5 litra mleka na 1 kg twarogu?
Ile mleka należy przygotować do wyprodukowania 20 ton twarogu, jeżeli norma zakładowa określa wydatek 6,5 litra mleka na 1 kg twarogu?
styczeń 2016Do transportu kartonów z masłem stosuje się przenośnik
Do transportu kartonów z masłem stosuje się przenośnik
styczeń 2016Jeżeli mleko w pasteryzatorze nie osiągnęło temperatury pasteryzacji, to należy
Jeżeli mleko w pasteryzatorze nie osiągnęło temperatury pasteryzacji, to należy
styczeń 2018Które zabarwienie przyjmuje próbka mleka świeżego w próbie alizarolowej?
Które zabarwienie przyjmuje próbka mleka świeżego w próbie alizarolowej?
styczeń 2016Demineralizacja serwatki ma na celu
Demineralizacja serwatki ma na celu
styczeń 2018Ile mleka odtłuszczonego w proszku zostanie zużyte do wyprodukowania 400 kg jogurtu naturalnego, jeżeli norma zakładowa określa zużycie 1,6 kg tego mleka na 100 kg jogurtu?
Ile mleka odtłuszczonego w proszku zostanie zużyte do wyprodukowania 400 kg jogurtu naturalnego, jeżeli norma zakładowa określa zużycie 1,6 kg tego mleka na 100 kg jogurtu?
styczeń 2018Do badania zafałszowania mleka wodą stosuje się
Do badania zafałszowania mleka wodą stosuje się
styczeń 2018Ile kartonów mieszczących po 20 kg masła należy przygotować, aby zapakować 2 tony tego produktu?
Ile kartonów mieszczących po 20 kg masła należy przygotować, aby zapakować 2 tony tego produktu?
styczeń 2018Ile litrów mleka można nalać w opakowania o pojemności 1 l i 0,5 l w ciągu 6 godzin, jeżeli do produkcji wykorzysta się dwa agregaty rozlewające o wydajności odpowiednio pierwszy 6 tys. opakowań litrowych na godzinę i drugi o wydajności 10 tys. opakowań półlitrowych na godzinę?
Ile litrów mleka można nalać w opakowania o pojemności 1 l i 0,5 l w ciągu 6 godzin, jeżeli do produkcji wykorzysta się dwa agregaty rozlewające o wydajności odpowiednio pierwszy 6 tys. opakowań litrowych na godzinę i drugi o wydajności 10 tys. opakowań półlitrowych na godzinę?
styczeń 2018Do transportu kartonów z masłem stosuje się przenośnik
Do transportu kartonów z masłem stosuje się przenośnik
styczeń 2016Wskaż krytyczny punkt kontrolny (CCP) w produkcji twarogów.
Wskaż krytyczny punkt kontrolny (CCP) w produkcji twarogów.
styczeń 2018W celu uzyskania mleka o równomiernym rozproszeniu tłuszczu należy zastosować
W celu uzyskania mleka o równomiernym rozproszeniu tłuszczu należy zastosować
styczeń 2018Ile g czystego NaOH należy użyć, aby przygotować 1000 ml roztworu o stężeniu 0,1 mol/dm3?
Ile g czystego NaOH należy użyć, aby przygotować 1000 ml roztworu o stężeniu 0,1 mol/dm3?
styczeń 2018Jeżeli mleko w pasteryzatorze nie osiągnęło temperatury pasteryzacji, to należy
Jeżeli mleko w pasteryzatorze nie osiągnęło temperatury pasteryzacji, to należy
styczeń 2018Demineralizacja serwatki ma na celu
Demineralizacja serwatki ma na celu
styczeń 2018W wyniku procesów fermentacyjnych w napojach fermentowanych następuje
W wyniku procesów fermentacyjnych w napojach fermentowanych następuje
styczeń 2018Do zagrożeń fizycznych występujących w procesie produkcji mleka spożywczego zalicza się
Do zagrożeń fizycznych występujących w procesie produkcji mleka spożywczego zalicza się
styczeń 2016Aby usunąć z mleka surowego bakterie przetrwalnikujące, należy zastosować
Aby usunąć z mleka surowego bakterie przetrwalnikujące, należy zastosować
styczeń 2018Wygniatanie jest operacją stosowaną w produkcji
Wygniatanie jest operacją stosowaną w produkcji
styczeń 2016Próbkę mleka surowego do badań na zawartość tłuszczu można konserwować
Próbkę mleka surowego do badań na zawartość tłuszczu można konserwować
styczeń 2018Dodatkiem w produkcji serów dojrzewających nie jest
Dodatkiem w produkcji serów dojrzewających nie jest
styczeń 2018Do pobierania z cysterny próbek mleka surowego do badań organoleptycznych stosuje się
Do pobierania z cysterny próbek mleka surowego do badań organoleptycznych stosuje się
styczeń 2016Które z urządzeń służy do przedłużenia trwałości twarożków?
Które z urządzeń służy do przedłużenia trwałości twarożków?
styczeń 2016Wobec którego wskaźnika miareczkuje się badane mleko roztworem wodorotlenku sodowego o stężeniu 0,25 mol/dm3 oznaczając kwasowość mleka metodą Soxhleta-Henkla?
Wobec którego wskaźnika miareczkuje się badane mleko roztworem wodorotlenku sodowego o stężeniu 0,25 mol/dm3 oznaczając kwasowość mleka metodą Soxhleta-Henkla?
styczeń 2018Którą minimalną temperaturę należy zastosować pasteryzując śmietankę na masło?
Którą minimalną temperaturę należy zastosować pasteryzując śmietankę na masło?
styczeń 2016Próbkę do badań sera tylżyckiego pobiera się za pomocą
Próbkę do badań sera tylżyckiego pobiera się za pomocą
styczeń 2018Aby usunąć z mleka surowego bakterie przetrwalnikujące, należy zastosować
Aby usunąć z mleka surowego bakterie przetrwalnikujące, należy zastosować
styczeń 2018Do przechowywania farby do masła i serów służą
Do przechowywania farby do masła i serów służą
styczeń 2018Wykonując próbę na peroksydazę, należy dodać do mleka roztwór nadtlenku wodoru oraz roztwór
Wykonując próbę na peroksydazę, należy dodać do mleka roztwór nadtlenku wodoru oraz roztwór
styczeń 2016Przyjęcie mleka w mleczarni stanowi krytyczny punkt kontrolny (CCP), który obejmuje badanie
Przyjęcie mleka w mleczarni stanowi krytyczny punkt kontrolny (CCP), który obejmuje badanie
styczeń 2016Ile g czystego NaOH należy użyć, aby przygotować 1000 ml roztworu o stężeniu 0,1 mol/dm3?
Ile g czystego NaOH należy użyć, aby przygotować 1000 ml roztworu o stężeniu 0,1 mol/dm3?
styczeń 2016Ile mleka odtłuszczonego w proszku zostanie zużyte do wyprodukowania 400 kg jogurtu naturalnego, jeżeli norma zakładowa określa zużycie 1,6 kg tego mleka na 100 kg jogurtu?
Ile mleka odtłuszczonego w proszku zostanie zużyte do wyprodukowania 400 kg jogurtu naturalnego, jeżeli norma zakładowa określa zużycie 1,6 kg tego mleka na 100 kg jogurtu?
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.