Kwalifikacja T.16
styczeń 2017Który proces technologiczny należy zastosować, aby wyprodukować chrupki kukurydziane?
Który proces technologiczny należy zastosować, aby wyprodukować chrupki kukurydziane?
październik 2016Aby ze spirytusu surowego otrzymać spirytus rektyfikowany, należy wielokrotnie przeprowadzić proces
Aby ze spirytusu surowego otrzymać spirytus rektyfikowany, należy wielokrotnie przeprowadzić proces
styczeń 2019Która metoda utrwalania pozwala w największym stopniu zachować wartość odżywczą surowca?
Która metoda utrwalania pozwala w największym stopniu zachować wartość odżywczą surowca?
styczeń 2017Wskaż sposób monitorowania CCP na obecność okruchów szkła w dżemie truskawkowym.
Wskaż sposób monitorowania CCP na obecność okruchów szkła w dżemie truskawkowym.
czerwiec 2018Metoda Bertranda służy do oznaczania w żywności zawartości
Metoda Bertranda służy do oznaczania w żywności zawartości
czerwiec 2018Ile 8-godzinnych zmian powinna pracować linia do produkcji makaronu o wydajności 50 kg/h, jeżeli złożono zamówienie na wyprodukowanie 1,6 ton makaronu?
Ile 8-godzinnych zmian powinna pracować linia do produkcji makaronu o wydajności 50 kg/h, jeżeli złożono zamówienie na wyprodukowanie 1,6 ton makaronu?
styczeń 2020Surowcem do produkcji pieczywa bezglutenowego jest mąka
Surowcem do produkcji pieczywa bezglutenowego jest mąka
styczeń 2019Do przemysłowej produkcji tradycyjnego makaronu 5-jajecznego nie stosuje się
Do przemysłowej produkcji tradycyjnego makaronu 5-jajecznego nie stosuje się
styczeń 2019Które z wymienionych urządzeń służy do sterylizacji konserw mięsnych?
Które z wymienionych urządzeń służy do sterylizacji konserw mięsnych?
czerwiec 2020Do zagrożeń biologicznych występujących w przetworach spożywczych zalicza się
Do zagrożeń biologicznych występujących w przetworach spożywczych zalicza się
styczeń 2020Do produkcji skrobi przeznacza się ziemniaki o minimalnej skrobiowości wynoszącej
Do produkcji skrobi przeznacza się ziemniaki o minimalnej skrobiowości wynoszącej
czerwiec 2016Surowiec wykorzystywany najczęściej do produkcji hydrolizatów skrobiowych to
Surowiec wykorzystywany najczęściej do produkcji hydrolizatów skrobiowych to
czerwiec 2016Połączenie dwóch części składowych: gruntu i tłuszczu w trakcie wałkowania następuje podczas produkcji ciasta
Połączenie dwóch części składowych: gruntu i tłuszczu w trakcie wałkowania następuje podczas produkcji ciasta
czerwiec 2019Przyprawa korzenna jest niezbędnym składnikiem przy produkcji
Przyprawa korzenna jest niezbędnym składnikiem przy produkcji
czerwiec 2018Który zestaw urządzeń jest niezbędny do produkcji mączki ziemniaczanej (krochmalu)?
Który zestaw urządzeń jest niezbędny do produkcji mączki ziemniaczanej (krochmalu)?
czerwiec 2016Osadzanie to etap produkcji kiełbas następujący po
Osadzanie to etap produkcji kiełbas następujący po
czerwiec 2019Obecność bakterii Salmonella należy szczególnie monitorować w
Obecność bakterii Salmonella należy szczególnie monitorować w
czerwiec 2016Który zapis oznacza pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze?
Który zapis oznacza pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze?
czerwiec 2019W spopielonej próbce żywności można oznaczyć zawartość
W spopielonej próbce żywności można oznaczyć zawartość
styczeń 2020Które z enzymów stosowane są w celu zwiększenia wydajności procesu tłoczenia miazgi owocowej?
Które z enzymów stosowane są w celu zwiększenia wydajności procesu tłoczenia miazgi owocowej?
wrzesień 2015Makuchy to produkt uboczny powstający
Makuchy to produkt uboczny powstający
styczeń 2016Wdrażając system zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP należy bezpośrednio po ustaleniu CCP ustanowić
Wdrażając system zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP należy bezpośrednio po ustaleniu CCP ustanowić
październik 2016Którą metodę utrwalania należy zastosować dla surowych lub podpieczonych kęsów ciasta w technologii wypieku odroczonego?
Którą metodę utrwalania należy zastosować dla surowych lub podpieczonych kęsów ciasta w technologii wypieku odroczonego?
styczeń 2020Zdolność pochłaniania pary wodnej przez ziarno określa się terminem
Zdolność pochłaniania pary wodnej przez ziarno określa się terminem
czerwiec 2020Do wymycia sacharozy z krajanki buraczanej podczas produkcji cukru należy zastosować
Do wymycia sacharozy z krajanki buraczanej podczas produkcji cukru należy zastosować
czerwiec 2020Wskaż prawidłową kolejność czynności wykonywanych przy oznaczaniu zawartości białka w mięsie metodą Kjeldahla.
Wskaż prawidłową kolejność czynności wykonywanych przy oznaczaniu zawartości białka w mięsie metodą Kjeldahla.
wrzesień 2015Płyn Lugola, czyli roztwór jodu w jodku potasu, jest wykorzystywany do wykrywania
Płyn Lugola, czyli roztwór jodu w jodku potasu, jest wykorzystywany do wykrywania
styczeń 2019Krytyczny Punkt Kontrolny (CCP) wyznaczono na etapie pasteryzacji mleka surowego. Który parametr technologiczny należy szczególnie monitorować?
Krytyczny Punkt Kontrolny (CCP) wyznaczono na etapie pasteryzacji mleka surowego. Który parametr technologiczny należy szczególnie monitorować?
czerwiec 2020Odpady z przerobu buraków ćwikłowych wykorzystywane są do otrzymywania
Odpady z przerobu buraków ćwikłowych wykorzystywane są do otrzymywania
wrzesień 2015Które urządzenia wchodzą w skład sprężarkowego obiegu chłodniczego?
Które urządzenia wchodzą w skład sprężarkowego obiegu chłodniczego?
styczeń 2020Gotowanie cukrzycy następuje bezpośrednio przed procesem
Gotowanie cukrzycy następuje bezpośrednio przed procesem
styczeń 2017Zgodnie z procedurami HACCP za bezpośrednią kontrolę parametrów sterylizacji konserw mięsnych w autoklawie odpowiada
Zgodnie z procedurami HACCP za bezpośrednią kontrolę parametrów sterylizacji konserw mięsnych w autoklawie odpowiada
styczeń 2016Który wskaźnik należy zastosować, oznaczając twardość wody metodą wersenianową?
Który wskaźnik należy zastosować, oznaczając twardość wody metodą wersenianową?
styczeń 2017Wraz ze wzrostem temperatury w magazynie wilgotność względna powietrza
Wraz ze wzrostem temperatury w magazynie wilgotność względna powietrza
październik 2016Wydajność cukru otrzymanego ze 100 kg buraków wynosi 16%. Dobowa produkcja cukru wynosi 800 ton. Ile wynosi dobowe zużycie buraków w cukrowni?
Wydajność cukru otrzymanego ze 100 kg buraków wynosi 16%. Dobowa produkcja cukru wynosi 800 ton. Ile wynosi dobowe zużycie buraków w cukrowni?
październik 2016Do oznaczania kwasowości mąki pracownik laboratorium używa roztworu NaOH o stężeniu 0,1 mol/dm3. Który opis charakteryzuje sposób otrzymania odczynnika?
Do oznaczania kwasowości mąki pracownik laboratorium używa roztworu NaOH o stężeniu 0,1 mol/dm3. Który opis charakteryzuje sposób otrzymania odczynnika?
czerwiec 2019Zużyty tłuszcz smażalniczy jest produktem ubocznym powstającym podczas produkcji
Zużyty tłuszcz smażalniczy jest produktem ubocznym powstającym podczas produkcji
styczeń 2017Który odczynnik służy do kalibracji pehametru?
Który odczynnik służy do kalibracji pehametru?
styczeń 2020Oznaczając laboratoryjnie typ mąki, odważoną próbkę mąki poddaje się procesowi
Oznaczając laboratoryjnie typ mąki, odważoną próbkę mąki poddaje się procesowi
styczeń 2019Jakie stężenie będzie posiadał roztwór, jeżeli do 200 g wody doda się 10 g suchego odczynnika?
Jakie stężenie będzie posiadał roztwór, jeżeli do 200 g wody doda się 10 g suchego odczynnika?
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.