Kwalifikacja T.16
styczeń 2017Który proces technologiczny prowadzi się w temperaturze 160÷180°C?
Który proces technologiczny prowadzi się w temperaturze 160÷180°C?
styczeń 2019Do przeprowadzenia spopielania próbki żywności w piecu muflowym należy wykorzystać
Do przeprowadzenia spopielania próbki żywności w piecu muflowym należy wykorzystać
styczeń 2019Wydajność linii produkcyjnej dżemu truskawkowego wynosi 120 kg na godzinę. Oblicz, ile ton dżemu truskawkowego wyprodukuje zakład w ciągu 5 dni, pracując po dwie 8-godzinne zmiany produkcyjne na dobę.
Wydajność linii produkcyjnej dżemu truskawkowego wynosi 120 kg na godzinę. Oblicz, ile ton dżemu truskawkowego wyprodukuje zakład w ciągu 5 dni, pracując po dwie 8-godzinne zmiany produkcyjne na dobę.
październik 2016Które produkty uboczne powstają podczas produkcji spirytusu i piwa?
Które produkty uboczne powstają podczas produkcji spirytusu i piwa?
styczeń 2019Do produkcji kefiru należy użyć wyselekcjonowanych szczepów drożdży oraz bakterii fermentacji
Do produkcji kefiru należy użyć wyselekcjonowanych szczepów drożdży oraz bakterii fermentacji
styczeń 2020Który proces należy przeprowadzić podczas rafinowania olejów w celu wytrącenia wolnych kwasów tłuszczowych?
Który proces należy przeprowadzić podczas rafinowania olejów w celu wytrącenia wolnych kwasów tłuszczowych?
czerwiec 2018Określ zgodnie z technologią obowiązującą kolejność wybranych etapów produkcji piwa.
Określ zgodnie z technologią obowiązującą kolejność wybranych etapów produkcji piwa.
październik 2016W których warunkach należy przechowywać margarynę i śmietanę do produkcji ciasta kruchego?
W których warunkach należy przechowywać margarynę i śmietanę do produkcji ciasta kruchego?
wrzesień 2015Zakład produkuje chleb o masie jednostkowej 1 kg oraz bułki kajzerki o masie jednostkowej 50 g. W jednym dniu roboczym firma produkuje chleb z 200 kg mąki oraz bułki ze 100 kg mąki. Wydajność pieczywa wynosi 150%. Oblicz, ile pojemników potrzeba do zapakowania dziennej produkcji, jeżeli w jednym pojemniku mieści się 12 szt. chlebów lub 100 szt. bułek.
Zakład produkuje chleb o masie jednostkowej 1 kg oraz bułki kajzerki o masie jednostkowej 50 g. W jednym dniu roboczym firma produkuje chleb z 200 kg mąki oraz bułki ze 100 kg mąki. Wydajność pieczywa wynosi 150%. Oblicz, ile pojemników potrzeba do zapakowania dziennej produkcji, jeżeli w jednym pojemniku mieści się 12 szt. chlebów lub 100 szt. bułek.
czerwiec 2018Ile 8-godzinnych zmian powinna pracować linia do produkcji makaronu o wydajności 50 kg/h, jeżeli złożono zamówienie na wyprodukowanie 1,6 ton makaronu?
Ile 8-godzinnych zmian powinna pracować linia do produkcji makaronu o wydajności 50 kg/h, jeżeli złożono zamówienie na wyprodukowanie 1,6 ton makaronu?
styczeń 2020Surowcem do produkcji pieczywa bezglutenowego jest mąka
Surowcem do produkcji pieczywa bezglutenowego jest mąka
styczeń 2019Korzystanie z dygestorium jest konieczne podczas oznaczania metodą Kjeldahla
Korzystanie z dygestorium jest konieczne podczas oznaczania metodą Kjeldahla
czerwiec 2018Badania sensoryczne żywności obejmują
Badania sensoryczne żywności obejmują
czerwiec 2020Do zagrożeń biologicznych występujących w przetworach spożywczych zalicza się
Do zagrożeń biologicznych występujących w przetworach spożywczych zalicza się
styczeń 2017Polarymetr służy do oznaczania zawartości
Polarymetr służy do oznaczania zawartości
czerwiec 2018Z 2 ton surowca mięsnego otrzymano 1,5 tony kiełbasy jałowcowej. Jaka jest wydajność produkcji tego wyrobu?
Z 2 ton surowca mięsnego otrzymano 1,5 tony kiełbasy jałowcowej. Jaka jest wydajność produkcji tego wyrobu?
styczeń 2016Kwasowość mąki podaje się
Kwasowość mąki podaje się
czerwiec 2018Który zestaw gazów wykorzystuje się w procesie utrwalania wyrobów poprzez pakowanie w modyfikowanej atmosferze (MAP)?
Który zestaw gazów wykorzystuje się w procesie utrwalania wyrobów poprzez pakowanie w modyfikowanej atmosferze (MAP)?
styczeń 2017Wytłoki z jabłek mogą być surowcem do produkcji
Wytłoki z jabłek mogą być surowcem do produkcji
czerwiec 2019Jaka jest procentowa zawartość wody w mące pszennej, jeżeli próbka mąki o masie 3,000 g po wysuszeniu ważyła 2,580 g?
Jaka jest procentowa zawartość wody w mące pszennej, jeżeli próbka mąki o masie 3,000 g po wysuszeniu ważyła 2,580 g?
czerwiec 2019Ile etykiet należy przygotować do oklejenia 20 000 sztuk butelek szklanych, jeżeli straty etykiet podczas naklejania wynoszą 0,5%?
Ile etykiet należy przygotować do oklejenia 20 000 sztuk butelek szklanych, jeżeli straty etykiet podczas naklejania wynoszą 0,5%?
wrzesień 2015Średni jednostkowy koszt produkcji 1 kg wędlin wynosi 16 zł. Całkowity koszt miesięcznej produkcji wynosi 48 000 zł. Ile wędlin wytwarza zakład w ciągu miesiąca?
Średni jednostkowy koszt produkcji 1 kg wędlin wynosi 16 zł. Całkowity koszt miesięcznej produkcji wynosi 48 000 zł. Ile wędlin wytwarza zakład w ciągu miesiąca?
czerwiec 2016Melasa jest produktem ubocznym wykorzystywanym jako
Melasa jest produktem ubocznym wykorzystywanym jako
październik 2016Do produkcji dżemu z czarnych porzeczek należy wykorzystać:
Do produkcji dżemu z czarnych porzeczek należy wykorzystać:
czerwiec 2016Trzecią fazę w pięciofazowej metodzie produkcji ciasta żytniego stanowi
Trzecią fazę w pięciofazowej metodzie produkcji ciasta żytniego stanowi
styczeń 2020Liczba kwasowa tłuszczu informuje
Liczba kwasowa tłuszczu informuje
czerwiec 2016Osadzanie to etap produkcji kiełbas następujący po
Osadzanie to etap produkcji kiełbas następujący po
czerwiec 2019Operacje mycia, obierania, blanszowania i smażenia występują w produkcji
Operacje mycia, obierania, blanszowania i smażenia występują w produkcji
czerwiec 2016Przygotowanie nastawu występuje podczas produkcji
Przygotowanie nastawu występuje podczas produkcji
styczeń 2016Dym wędzarniczy powstaje w procesie
Dym wędzarniczy powstaje w procesie
styczeń 2019Masło najlepiej przechowywać w temperaturze około
Masło najlepiej przechowywać w temperaturze około
październik 2016Woda poddana demineralizacji w procesie odwróconej osmozy jest surowcem do produkcji
Woda poddana demineralizacji w procesie odwróconej osmozy jest surowcem do produkcji
czerwiec 2020Celem procesu homogenizacji nektaru owocowego jest
Celem procesu homogenizacji nektaru owocowego jest
styczeń 2020Zdolność pochłaniania pary wodnej przez ziarno określa się terminem
Zdolność pochłaniania pary wodnej przez ziarno określa się terminem
czerwiec 2020Piknometr jest naczyniem laboratoryjnym wykorzystywanym do oznaczania
Piknometr jest naczyniem laboratoryjnym wykorzystywanym do oznaczania
czerwiec 2019Z jaką ilością wody należy zmieszać 2 g odczynnika chemicznego, aby uzyskać roztwór o stężeniu 2% wagowych?
Z jaką ilością wody należy zmieszać 2 g odczynnika chemicznego, aby uzyskać roztwór o stężeniu 2% wagowych?
czerwiec 2018Ile butelek o pojemności 250 ml należy użyć do zapakowania 650 litrów soku pomarańczowego?
Ile butelek o pojemności 250 ml należy użyć do zapakowania 650 litrów soku pomarańczowego?
styczeń 2016Który produkt uboczny powstaje w wyniku tłoczenia rozdrobnionych nasion roślin oleistych?
Który produkt uboczny powstaje w wyniku tłoczenia rozdrobnionych nasion roślin oleistych?
czerwiec 2016Cukier otrzymuje się z rozdrobnionego buraka cukrowego w wyniku procesu
Cukier otrzymuje się z rozdrobnionego buraka cukrowego w wyniku procesu
czerwiec 2016Który zestaw surowców jest stosowany do produkcji czekolady?
Który zestaw surowców jest stosowany do produkcji czekolady?
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.