Kwalifikacja T.10
wrzesień 2014Jaki napój alkoholowy należy zaplanować, jeśli w menu uroczystego obiadu przewidziano podanie gęsi pieczonej?
Jaki napój alkoholowy należy zaplanować, jeśli w menu uroczystego obiadu przewidziano podanie gęsi pieczonej?
styczeń 2017Oblicz cenę gastronomiczną netto 1 porcji musu kawowego z lukrecją, jeśli całkowity koszt surowców zużytych do sporządzenia 20 porcji tego deseru wynosi 140,00 zł, a marża gastronomiczna 200%.
Oblicz cenę gastronomiczną netto 1 porcji musu kawowego z lukrecją, jeśli całkowity koszt surowców zużytych do sporządzenia 20 porcji tego deseru wynosi 140,00 zł, a marża gastronomiczna 200%.
czerwiec 2018Oblicz koszt 15 zestawów obiadowych, jeżeli cena gastronomiczna brutto jednego zestawu wynosi 25,00 zł, a goście skorzystali z rabatu w wysokości 12%.
Oblicz koszt 15 zestawów obiadowych, jeżeli cena gastronomiczna brutto jednego zestawu wynosi 25,00 zł, a goście skorzystali z rabatu w wysokości 12%.
styczeń 2019Oficjalne toasty na przyjęciach okolicznościowych wznoszone są
Oficjalne toasty na przyjęciach okolicznościowych wznoszone są
styczeń 2020Przenośne urządzenie służące do obsługi systemu LRS to
Przenośne urządzenie służące do obsługi systemu LRS to
październik 2016Do podania gościom zakąski gorącej – suflet serowy, należy zastosować serwis
Do podania gościom zakąski gorącej – suflet serowy, należy zastosować serwis
czerwiec 2019W restauracji hall i sala konsumencka, to pomieszczenia zaliczane do działu
W restauracji hall i sala konsumencka, to pomieszczenia zaliczane do działu
czerwiec 2017Komunikowanie się kucharza z kelnerem za pomocą pagerów zapewnia system
Komunikowanie się kucharza z kelnerem za pomocą pagerów zapewnia system
styczeń 2020Teatralną i klasową formę ustawienia stołów stosuje się do podczas
Teatralną i klasową formę ustawienia stołów stosuje się do podczas
styczeń 2020W karcie zlecenia organizacji przyjęcia należy uwzględnić
W karcie zlecenia organizacji przyjęcia należy uwzględnić
czerwiec 2019Na które przyjęcie planuje się stoły bufetowe i nie uwzględnia miejsc siedzących dla gości?
Na które przyjęcie planuje się stoły bufetowe i nie uwzględnia miejsc siedzących dla gości?
czerwiec 2020Ile litrów bogracza należy przygotować do wydania 75 porcji, jeśli 1 porcja potrawy wynosi 220 ml?
Ile litrów bogracza należy przygotować do wydania 75 porcji, jeśli 1 porcja potrawy wynosi 220 ml?
czerwiec 2019Lunch roboczy to przyjęcie dyplomatyczne, które odbywa się w godzinach
Lunch roboczy to przyjęcie dyplomatyczne, które odbywa się w godzinach
styczeń 2019Aplikacja Server Paging System zawarta w systemie LRS służy do bezprzewodowej komunikacji pomiędzy
Aplikacja Server Paging System zawarta w systemie LRS służy do bezprzewodowej komunikacji pomiędzy
czerwiec 2019Przyczyną trudności w dostępie do stołu bufetowego w trakcie nakładania potraw na talerze podczas przyjęcia może być
Przyczyną trudności w dostępie do stołu bufetowego w trakcie nakładania potraw na talerze podczas przyjęcia może być
styczeń 2016Organizacja przyjęć okolicznościowych w restauracji to usługa gastronomiczna typu
Organizacja przyjęć okolicznościowych w restauracji to usługa gastronomiczna typu
styczeń 2020Oblicz wskaźnik Fc (Food cost) dla jednej porcji gulaszu wołowego wiedząc, że koszt surowca na jedną porcję wynosi 5,40 zł, a cena gastronomiczna netto jednej porcji wynosi 12,00 zł.
Oblicz wskaźnik Fc (Food cost) dla jednej porcji gulaszu wołowego wiedząc, że koszt surowca na jedną porcję wynosi 5,40 zł, a cena gastronomiczna netto jednej porcji wynosi 12,00 zł.
czerwiec 2020Właściciel kawiarni w okresie świątecznym do każdego zamówienia dokłada próbkę kawy ziarnistej we własnym, firmowym opakowaniu. Działanie takie jest
Właściciel kawiarni w okresie świątecznym do każdego zamówienia dokłada próbkę kawy ziarnistej we własnym, firmowym opakowaniu. Działanie takie jest
styczeń 2016Na jaką kwotę kelner powinien wystawić rachunek za 20 obiadów, jeżeli cena gastronomiczna brutto 1 zestawu obiadowego wynosi 23 zł, a zakład udzielił 10% rabatu?
Na jaką kwotę kelner powinien wystawić rachunek za 20 obiadów, jeżeli cena gastronomiczna brutto 1 zestawu obiadowego wynosi 23 zł, a zakład udzielił 10% rabatu?
czerwiec 2017Jeśli brzegi obrusa zwisają poza krawędzie stołu na długość 25 cm, równo ze wszystkich stron, to stół nakryto na przyjęcie typu
Jeśli brzegi obrusa zwisają poza krawędzie stołu na długość 25 cm, równo ze wszystkich stron, to stół nakryto na przyjęcie typu
czerwiec 2019Oblicz cenę gastronomiczną netto 50 ml koniaku, jeżeli koszt zakupu butelki koniaku o pojemności 0,7 litra wynosi 140,00 zł, a marża gastronomiczna 100%.
Oblicz cenę gastronomiczną netto 50 ml koniaku, jeżeli koszt zakupu butelki koniaku o pojemności 0,7 litra wynosi 140,00 zł, a marża gastronomiczna 100%.
styczeń 2020Komplementarność potraw i napojów stosowana podczas planowania oferty przyjęcia okolicznościowego polega na dobraniu
Komplementarność potraw i napojów stosowana podczas planowania oferty przyjęcia okolicznościowego polega na dobraniu
styczeń 2017Wdrożenie w zakładzie gastronomicznym formy płatności zbliżeniowej wymaga zakupu
Wdrożenie w zakładzie gastronomicznym formy płatności zbliżeniowej wymaga zakupu
czerwiec 2017Stoliki koktajlowe nie mają zastosowania do aranżacji sali na przyjęcie typu
Stoliki koktajlowe nie mają zastosowania do aranżacji sali na przyjęcie typu
czerwiec 2020Ile okrągłych 8-osobowych stołów należy przygotować do organizacji klasycznego przyjęcia amerykańskiego dla 72 gości?
Ile okrągłych 8-osobowych stołów należy przygotować do organizacji klasycznego przyjęcia amerykańskiego dla 72 gości?
wrzesień 2014Zakładami gastronomicznymi świadczącymi usługi żywieniowe sporządzania i sprzedaży posiłków regionalnych do konsumpcji na miejscu powinny być
Zakładami gastronomicznymi świadczącymi usługi żywieniowe sporządzania i sprzedaży posiłków regionalnych do konsumpcji na miejscu powinny być
czerwiec 2019Formą reklamy zewnętrznej usługi gastronomicznej jest
Formą reklamy zewnętrznej usługi gastronomicznej jest
styczeń 2018Obrus którego należy użyć do nakrycia stołu bankietowego ustawionego z 7 stołów o wymiarach 80 × 120 cm połączonych krótszymi bokami, powinien mieć wymiary
Obrus którego należy użyć do nakrycia stołu bankietowego ustawionego z 7 stołów o wymiarach 80 × 120 cm połączonych krótszymi bokami, powinien mieć wymiary
styczeń 2019Do wykańczania wnętrz rustykalnych w restauracjach nie należy stosować
Do wykańczania wnętrz rustykalnych w restauracjach nie należy stosować
czerwiec 2018Usługą podstawową świadczoną przez restaurację jest
Usługą podstawową świadczoną przez restaurację jest
czerwiec 2020Sprzętem o nazwie jigger jest
Sprzętem o nazwie jigger jest
czerwiec 2020Do konsumpcji śledzia w sosie jogurtowym należy przygotować
Do konsumpcji śledzia w sosie jogurtowym należy przygotować
styczeń 2018W dokumencie Lista kontrolna organizacji obiadu zasiadanego należy uwzględnić wykaz
W dokumencie Lista kontrolna organizacji obiadu zasiadanego należy uwzględnić wykaz
czerwiec 2020W zakładzie gastronomicznym rozdzielnia kelnerska połączona jest
W zakładzie gastronomicznym rozdzielnia kelnerska połączona jest
czerwiec 2020Poszerzenie oferty bistro przez wprowadzenie do karty napojów włoskiego sposobu parzenia kawy mokka zobowiązuje właściciela do zakupu
Poszerzenie oferty bistro przez wprowadzenie do karty napojów włoskiego sposobu parzenia kawy mokka zobowiązuje właściciela do zakupu
styczeń 2017W którym działaniu marketingowym restauracja wykorzystała strategię ceny?
W którym działaniu marketingowym restauracja wykorzystała strategię ceny?
czerwiec 2018Ilu kelnerów należy zaplanować do obsługi 60 gości podczas przyjęcia, na którym potrawy serwowane będą metodą francuską?
Ilu kelnerów należy zaplanować do obsługi 60 gości podczas przyjęcia, na którym potrawy serwowane będą metodą francuską?
styczeń 2020Który serwis należy zastosować, aby szybko i sprawnie podać jednoporcjowo zamówiony posiłek dla 40 osobowej grupy wycieczki szkolnej?
Który serwis należy zastosować, aby szybko i sprawnie podać jednoporcjowo zamówiony posiłek dla 40 osobowej grupy wycieczki szkolnej?
czerwiec 2019Ile butelek wina o pojemności 0,7 l należy zakupić na uroczystą kolację dla 42 osób, jeżeli dla 1 osoby przewiduje się 200 ml wina?
Ile butelek wina o pojemności 0,7 l należy zakupić na uroczystą kolację dla 42 osób, jeżeli dla 1 osoby przewiduje się 200 ml wina?
czerwiec 2020Cena gastronomiczna brutto kolacji z deserem dla 8 osób wyniosła 520,00 złotych. Oblicz koszt netto 1 porcji kolacji, jeżeli stanowi ona 70% poniesionych kosztów?
Cena gastronomiczna brutto kolacji z deserem dla 8 osób wyniosła 520,00 złotych. Oblicz koszt netto 1 porcji kolacji, jeżeli stanowi ona 70% poniesionych kosztów?
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.