Kwalifikacja T.09
czerwiec 2016Do półmiska mięs pieczonych z dziczyzny najlepiej polecać wina
Do półmiska mięs pieczonych z dziczyzny najlepiej polecać wina
styczeń 2020Wypiek ciasta drożdżowego odbywa się w zakresie temperatur
Wypiek ciasta drożdżowego odbywa się w zakresie temperatur
czerwiec 2014Ubijanie jaj z cukrem i łączenie masy jajowo-cukrowej z przesianą mąką to etapy produkcji ciasta
Ubijanie jaj z cukrem i łączenie masy jajowo-cukrowej z przesianą mąką to etapy produkcji ciasta
styczeń 2019Do sporządzenia 6 porcji Sangrii wykorzystuje się 750 ml wina czerwonego, 240 ml soku pomarańczowego, 40 ml koniaku i 45 g cukru. Oblicz ile wina i soku pomarańczowego należy przygotować do sporządzenia 16 porcji napoju.
Do sporządzenia 6 porcji Sangrii wykorzystuje się 750 ml wina czerwonego, 240 ml soku pomarańczowego, 40 ml koniaku i 45 g cukru. Oblicz ile wina i soku pomarańczowego należy przygotować do sporządzenia 16 porcji napoju.
styczeń 2020Wymienione potrawy charakterystyczne są dla kuchni
Wymienione potrawy charakterystyczne są dla kuchni
Potrawy:
Kawior z bagietką
Kołduny zapiekane
Boeuf Strogonow
Bliny z kołdunami
czerwiec 2015Do sporządzenia nadzienia do pierogów ruskich należy wykorzystać
Do sporządzenia nadzienia do pierogów ruskich należy wykorzystać
październik 2016Której czynności kelner nie powinien wykonać podczas serwowania starego czerwonego wina?
Której czynności kelner nie powinien wykonać podczas serwowania starego czerwonego wina?
czerwiec 2020Sztućców serwisowych kelner nie powinien zastosować podając dania serwisem
Sztućców serwisowych kelner nie powinien zastosować podając dania serwisem
październik 2016Do przygotowania sosu pesto, oprócz orzeszków pinii i bazylii, należy wykorzystać
Do przygotowania sosu pesto, oprócz orzeszków pinii i bazylii, należy wykorzystać
czerwiec 2014Na opakowaniu mleka UHT podano informację „Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 48 godzin w warunkach chłodniczych“. Z informacji tej wynika, że mleko po otwarciu opakowania można przechowywać
Na opakowaniu mleka UHT podano informację „Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 48 godzin w warunkach chłodniczych“. Z informacji tej wynika, że mleko po otwarciu opakowania można przechowywać
styczeń 2020Świeża ryba powinna charakteryzować się
Świeża ryba powinna charakteryzować się
październik 2016W karcie menu restauracji oferującej posiłki dla wegetarian powinny znaleźć się dania
W karcie menu restauracji oferującej posiłki dla wegetarian powinny znaleźć się dania
styczeń 2020Który rodzaj serwisu zastosował kelner, serwując zupę z wazy z lewej strony gościa?
Który rodzaj serwisu zastosował kelner, serwując zupę z wazy z lewej strony gościa?
czerwiec 2015Zgodnie z przepisami sanitarnymi, zebraną zastawę stołową po konsumpcji potraw i napojów, kelner powinien odkładać
Zgodnie z przepisami sanitarnymi, zebraną zastawę stołową po konsumpcji potraw i napojów, kelner powinien odkładać
czerwiec 2016Na przyjęciu weselnym obowiązuje karta menu
Na przyjęciu weselnym obowiązuje karta menu
czerwiec 2014Tartinka to
Tartinka to
styczeń 2019Gościom z Francji do każdego posiłku należy zaproponować
Gościom z Francji do każdego posiłku należy zaproponować
styczeń 2017W dziale produkcyjnym restauracji pracuje
W dziale produkcyjnym restauracji pracuje
wrzesień 2015Goście zamówili w restauracji: duszone małże w sosie cytrynowym, pieczywo i masło, wino białe i wodę. Kelner, podczas obsługi gości, w pierwszej kolejności powinien podać
Goście zamówili w restauracji: duszone małże w sosie cytrynowym, pieczywo i masło, wino białe i wodę. Kelner, podczas obsługi gości, w pierwszej kolejności powinien podać
styczeń 2015Metodę francuską stosuje się do serwowania
Metodę francuską stosuje się do serwowania
październik 2016Jeżeli na opakowaniu środka spożywczego jest zamieszczona informacja „Produkt higroskopijny”, to należy go przechowywać
Jeżeli na opakowaniu środka spożywczego jest zamieszczona informacja „Produkt higroskopijny”, to należy go przechowywać
styczeń 2020Sommelier to ekspert, który ma doskonałe rozeznanie w gatunkach, smaku, aromacie i służy umiejętnościami w doborze
Sommelier to ekspert, który ma doskonałe rozeznanie w gatunkach, smaku, aromacie i służy umiejętnościami w doborze
styczeń 2020Cechą charakterystyczną świeżego jaja jest
Cechą charakterystyczną świeżego jaja jest
czerwiec 2019Kelner obsługuje gościa z prawej strony,
Kelner obsługuje gościa z prawej strony,
styczeń 2018Konsumentowi stosującemu dietę niskokaloryczną kelner powinien zaproponować
Konsumentowi stosującemu dietę niskokaloryczną kelner powinien zaproponować
czerwiec 2018Który dodatek ma zastosowanie do sporządzania klasycznej pizzy Margherita?
Który dodatek ma zastosowanie do sporządzania klasycznej pizzy Margherita?
czerwiec 2016Gość zamówił zupę, zakąskę zimną z dodatkami i kawę. Kelner powinien w pierwszej kolejności podać
Gość zamówił zupę, zakąskę zimną z dodatkami i kawę. Kelner powinien w pierwszej kolejności podać
czerwiec 2018Które z wymienionych stanowisk pracy w zakładzie gastronomicznym należy do działu usługowego?
Które z wymienionych stanowisk pracy w zakładzie gastronomicznym należy do działu usługowego?
czerwiec 2020Zestaw których dodatków powinien zaproponować kelner, jeżeli gość zamówił pieczone roladki drobiowe?
Zestaw których dodatków powinien zaproponować kelner, jeżeli gość zamówił pieczone roladki drobiowe?
październik 2016Digestif to napój podawany
Digestif to napój podawany
czerwiec 2016Zestaw bielizny stołowej służący do nakrycia bufetów śniadaniowych zawiera
Zestaw bielizny stołowej służący do nakrycia bufetów śniadaniowych zawiera
czerwiec 2015Ocenę organoleptyczną stosuje się do określenia
Ocenę organoleptyczną stosuje się do określenia
czerwiec 2019Zgodnie z obowiązującym regulaminem bhp pracy kelner może mieć założony na ręku
Zgodnie z obowiązującym regulaminem bhp pracy kelner może mieć założony na ręku
wrzesień 2014Podstawowym wyposażeniem kelnera jest
Podstawowym wyposażeniem kelnera jest
czerwiec 2017Blender stosuje się do
Blender stosuje się do
styczeń 2017Molton, rozłożony na stole zgodnie z zasadami nakrywania bielizną stołową, nie pełni funkcji
Molton, rozłożony na stole zgodnie z zasadami nakrywania bielizną stołową, nie pełni funkcji
czerwiec 2015Wskaż naczynie, w którym podaje się porcję surówki owocowej.
Wskaż naczynie, w którym podaje się porcję surówki owocowej.
czerwiec 2015Składnikiem sałatki greckiej jest ser
Składnikiem sałatki greckiej jest ser
czerwiec 2014Do sporządzenia sosu holenderskiego oprócz wody, cytryny, przypraw należy użyć
Do sporządzenia sosu holenderskiego oprócz wody, cytryny, przypraw należy użyć
czerwiec 2019Do krojenia szynki wędzonej zgodnie z systemem HACCP należy użyć deski w kolorze
Do krojenia szynki wędzonej zgodnie z systemem HACCP należy użyć deski w kolorze
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.