Kwalifikacja T.06
styczeń 2018Którą z podanych grupę środków spożywczych można przechowywać w magazynie w warunkach optymalnych z dostępem światła naturalnego?
Którą z podanych grupę środków spożywczych można przechowywać w magazynie w warunkach optymalnych z dostępem światła naturalnego?
wrzesień 2014Zupę krem ze szparagów należy podać
Zupę krem ze szparagów należy podać
wrzesień 2014Który zestaw urządzeń służy do rozdrabniania surowców?
Który zestaw urządzeń służy do rozdrabniania surowców?
czerwiec 2016Sporządzając krem bezowy, białka należy
Sporządzając krem bezowy, białka należy
czerwiec 2018Skrobia podczas ogrzewania w wodzie ulega
Skrobia podczas ogrzewania w wodzie ulega
wrzesień 2015Stopień wysmażenia steku well done charakteryzuje się
Stopień wysmażenia steku well done charakteryzuje się
czerwiec 2019Podczas zagęszczania kisielu kakaowego zachodzi proces
Podczas zagęszczania kisielu kakaowego zachodzi proces
styczeń 2015Na 1 porcję pierogów należy użyć 160 g ugotowanej wołowiny. Ile surowej wołowiny należy zamówić do sporządzenia 40 porcji pierogów, jeśli straty podczas jej obróbki cieplnej wynoszą 20%?
Na 1 porcję pierogów należy użyć 160 g ugotowanej wołowiny. Ile surowej wołowiny należy zamówić do sporządzenia 40 porcji pierogów, jeśli straty podczas jej obróbki cieplnej wynoszą 20%?
styczeń 2020Korzeń jest częścią jadalną
Korzeń jest częścią jadalną
czerwiec 2019Sporządzając konfitury, owoce należy poddać
Sporządzając konfitury, owoce należy poddać
styczeń 2016Do sporządzenia medalionu należy użyć
Do sporządzenia medalionu należy użyć
październik 2013Dział ekspedycyjny zakładu gastronomicznego to połączenie jego części
Dział ekspedycyjny zakładu gastronomicznego to połączenie jego części
wrzesień 2014Z 1 kg ryżu surowego otrzymuje się 2,8 kg ryżu ugotowanego. Ile ryżu należy pobrać z magazynu, aby otrzymać 11,2 kg ugotowanego ryżu?
Z 1 kg ryżu surowego otrzymuje się 2,8 kg ryżu ugotowanego. Ile ryżu należy pobrać z magazynu, aby otrzymać 11,2 kg ugotowanego ryżu?
czerwiec 2018Technikę tarcia, skubania lub siekania należy stosować do formowania ciasta na
Technikę tarcia, skubania lub siekania należy stosować do formowania ciasta na
styczeń 2016Podczas tablerowania mięsnej masy mielonej
Podczas tablerowania mięsnej masy mielonej
wrzesień 2014Który system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności dotyczy analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli?
Który system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności dotyczy analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli?
styczeń 2016Żywność liofilizowaną otrzymuje się, stosując procesy
Żywność liofilizowaną otrzymuje się, stosując procesy
styczeń 2014Do sporządzenia rolady biszkoptowej należy wybrać mąkę charakteryzującą się
Do sporządzenia rolady biszkoptowej należy wybrać mąkę charakteryzującą się
czerwiec 2016Który element kulinarny półtuszy wołowej powinien być użyty do sporządzenia potraw smażonych?
Który element kulinarny półtuszy wołowej powinien być użyty do sporządzenia potraw smażonych?
styczeń 2018Zgodnie z recepturą, z 0,6 kg buraków otrzymuje się 5 porcji sałatki. Ile porcji tej potrawy sporządza się z 6 kg buraków?
Zgodnie z recepturą, z 0,6 kg buraków otrzymuje się 5 porcji sałatki. Ile porcji tej potrawy sporządza się z 6 kg buraków?
październik 2013Niebieską deskę należy użyć do krojenia
Niebieską deskę należy użyć do krojenia
wrzesień 2015Którymi cechami charakteryzuje się patison?
Którymi cechami charakteryzuje się patison?
styczeń 2018Podczas przechowywania jaj
Podczas przechowywania jaj
październik 2016Którą technikę należy stosować do sporządzania klusek kładzionych?
Którą technikę należy stosować do sporządzania klusek kładzionych?
czerwiec 2020Metodę chemiczną utrwalania surowca należy stosować do produkcji
Metodę chemiczną utrwalania surowca należy stosować do produkcji
styczeń 2016Rostbef jest elementem gastronomicznym otrzymywanym z tuszy
Rostbef jest elementem gastronomicznym otrzymywanym z tuszy
styczeń 2018Który z przetworów należy zastosować do nadziewania zrazów wołowych zawijanych?
Który z przetworów należy zastosować do nadziewania zrazów wołowych zawijanych?
styczeń 2020Zupę chłodnik należy podawać schłodzoną do temperatury
Zupę chłodnik należy podawać schłodzoną do temperatury
styczeń 2014Którego naczynia należy użyć do podania sorbetów?
Którego naczynia należy użyć do podania sorbetów?
styczeń 2015Do zrazów wieprzowych w sosie własnym należy zaproponować
Do zrazów wieprzowych w sosie własnym należy zaproponować
październik 2013Do przetworów utrwalanych cukrem należy zaliczyć
Do przetworów utrwalanych cukrem należy zaliczyć
czerwiec 2017Ile lodów i śmietanki należy przygotować do sporządzenia 5 porcji deseru, jeżeli do sporządzenia 1 porcji deseru zużywa się 80 g lodów waniliowych i 40 g bitej śmietanki?
Ile lodów i śmietanki należy przygotować do sporządzenia 5 porcji deseru, jeżeli do sporządzenia 1 porcji deseru zużywa się 80 g lodów waniliowych i 40 g bitej śmietanki?
czerwiec 2014Flambirowanie to proces polegający na
Flambirowanie to proces polegający na
czerwiec 2016„Kawę zaparzyć w ekspresie i wlać do wygrzanej filiżanki. Śmietankę podgrzać, podać w osobnym dzbanuszku. Cukier podać w cukierniczce.”
„Kawę zaparzyć w ekspresie i wlać do wygrzanej filiżanki. Śmietankę podgrzać, podać w osobnym dzbanuszku. Cukier podać w cukierniczce.”
Na podstawie zamieszczonego opisu należy sporządzić
czerwiec 2014Wskaż składniki żywnościowe, między którymi zachodzą reakcje Maillarda.
Wskaż składniki żywnościowe, między którymi zachodzą reakcje Maillarda.
styczeń 2018Którą potrawę z drobiu należy smażyć w głębokim tłuszczu?
Którą potrawę z drobiu należy smażyć w głębokim tłuszczu?
październik 2016Rokfor należy do serów
Rokfor należy do serów
styczeń 2019Technikę peklowania należy stosować do utrwalania
Technikę peklowania należy stosować do utrwalania
czerwiec 2019Korpusy ptysi należy sporządzać z ciasta
Korpusy ptysi należy sporządzać z ciasta
czerwiec 2015Barszcz czysty z uszkami jednoporcjowo należy podawać
Barszcz czysty z uszkami jednoporcjowo należy podawać
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.