Kwalifikacja T.03
czerwiec 2014Przygotowanie wody do produkcji ciasta w piekarni polega na
Przygotowanie wody do produkcji ciasta w piekarni polega na
czerwiec 2014Badając smak i zapach miękiszu przekrawa się pieczywo, a ocenę przeprowadza się
Badając smak i zapach miękiszu przekrawa się pieczywo, a ocenę przeprowadza się
czerwiec 2014Pieczywo zamrożone powinno być przechowywane w temperaturze
Pieczywo zamrożone powinno być przechowywane w temperaturze
styczeń 2020W celu przedłużenia świeżości chleba, zwiększenia jego objętości i poprawy jakości miękiszu, należy podczas wytwarzania ciasta na chleb litewski część mąki
W celu przedłużenia świeżości chleba, zwiększenia jego objętości i poprawy jakości miękiszu, należy podczas wytwarzania ciasta na chleb litewski część mąki
czerwiec 2015Składnikiem ciast piekarskich, który decyduje o smaku pieczywa oraz fizycznych właściwościach ciasta, jest
Składnikiem ciast piekarskich, który decyduje o smaku pieczywa oraz fizycznych właściwościach ciasta, jest
styczeń 2020W zakładzie piekarskim zużywa się dziennie 5 kg masła do produkcji bułek maślanych oraz 4 kg do produkcji rogali. Ile kilogramów masła należy zamówić, aby zapewnić jego zapas na 3 dni produkcji?
W zakładzie piekarskim zużywa się dziennie 5 kg masła do produkcji bułek maślanych oraz 4 kg do produkcji rogali. Ile kilogramów masła należy zamówić, aby zapewnić jego zapas na 3 dni produkcji?
styczeń 2020Który tłuszcz otrzymuje się przez wytopienie z tkanki tłuszczowej?
Który tłuszcz otrzymuje się przez wytopienie z tkanki tłuszczowej?
czerwiec 2015Usunięcie zanieczyszczeń w mące oraz jej spulchnienie i napowietrzenie uzyskuje się przez
Usunięcie zanieczyszczeń w mące oraz jej spulchnienie i napowietrzenie uzyskuje się przez
czerwiec 2016Podmłodę sporządza się w celu
Podmłodę sporządza się w celu
czerwiec 2016W którym dziale w hali produkcyjnej stanowiska pracy wyposażone są w dzielarki, zaokrąglarki i wałkowarki?
W którym dziale w hali produkcyjnej stanowiska pracy wyposażone są w dzielarki, zaokrąglarki i wałkowarki?
czerwiec 2020Proces czerstwienia zachodzi podczas
Proces czerstwienia zachodzi podczas
czerwiec 2017Parametry w magazynach mąki systematycznie monitoruje się za pomocą
Parametry w magazynach mąki systematycznie monitoruje się za pomocą
czerwiec 2014Ubytek masy ciasta, powstający w czasie wypieku, nazywany jest
Ubytek masy ciasta, powstający w czasie wypieku, nazywany jest
czerwiec 2020Podczas wypieku pieczywa w wyniku działania wysokiej temperatury zachodzi proces denaturacji
Podczas wypieku pieczywa w wyniku działania wysokiej temperatury zachodzi proces denaturacji
czerwiec 2017Do zwilżania kęsów ciasta na chleb mieszany w piekarni rzemieślniczej przed wypiekiem należy zastosować
Do zwilżania kęsów ciasta na chleb mieszany w piekarni rzemieślniczej przed wypiekiem należy zastosować
czerwiec 2015Ocena jakości pieczywa przeprowadzona za pomocą zmysłów to ocena
Ocena jakości pieczywa przeprowadzona za pomocą zmysłów to ocena
czerwiec 2017W jednym pojemniku na pieczywo mieści się 12 bochenków chleba lub 60 bułek. Ile pojemników należy zaplanować do transportu 120 sztuk chlebów i 900 bułek?
W jednym pojemniku na pieczywo mieści się 12 bochenków chleba lub 60 bułek. Ile pojemników należy zaplanować do transportu 120 sztuk chlebów i 900 bułek?
czerwiec 2016Przerost kęsów ciasta w trakcie rozrostu końcowego może spowodować następujące wady pieczywa:
Przerost kęsów ciasta w trakcie rozrostu końcowego może spowodować następujące wady pieczywa:
czerwiec 202050 sztuk chleba wiejskiego produkuje się z 25 kg mąki. Ile sztuk takiego chleba można wyprodukować z 75 kg mąki?
50 sztuk chleba wiejskiego produkuje się z 25 kg mąki. Ile sztuk takiego chleba można wyprodukować z 75 kg mąki?
czerwiec 2016Mąkę, w której stwierdzono podczas oceny organoleptycznej oprzędy i larwy mklika mącznego, należy
Mąkę, w której stwierdzono podczas oceny organoleptycznej oprzędy i larwy mklika mącznego, należy
czerwiec 2016Pieczywo pszenne wyprodukowane z udziałem cukru i margaryny w ilości 3÷15% zalicza się do pieczywa
Pieczywo pszenne wyprodukowane z udziałem cukru i margaryny w ilości 3÷15% zalicza się do pieczywa
czerwiec 2017Na warunki magazynowania i jakość surowców piekarskich nie ma wpływu
Na warunki magazynowania i jakość surowców piekarskich nie ma wpływu
czerwiec 2015Proces przebijania ciast drożdżowych polega na
Proces przebijania ciast drożdżowych polega na
styczeń 2020Wywrotnica w piekarni przemysłowej służy do
Wywrotnica w piekarni przemysłowej służy do
czerwiec 2014Pakowarka kątowa, która wykonuje na opakowaniu spoinę wzdłużną i dwie poprzeczne tak, że spoina poprzeczna oddziela kolejne opakowania od siebie, pakuje pieczywo
Pakowarka kątowa, która wykonuje na opakowaniu spoinę wzdłużną i dwie poprzeczne tak, że spoina poprzeczna oddziela kolejne opakowania od siebie, pakuje pieczywo
czerwiec 2020Podstawowym sprzętem do pomiaru masy jednostkowej surowców i wilgotności powietrza w magazynach surowców piekarskich są
Podstawowym sprzętem do pomiaru masy jednostkowej surowców i wilgotności powietrza w magazynach surowców piekarskich są
czerwiec 2020Chleb turecki swoją barwę i smak zawdzięcza dodatkowi
Chleb turecki swoją barwę i smak zawdzięcza dodatkowi
czerwiec 2016Produkując ciasto na chleb żytni razowy, należy wybrać mąkę
Produkując ciasto na chleb żytni razowy, należy wybrać mąkę
czerwiec 2014Jaka jest maksymalna temperatura wody do przygotowania mleczka drożdżowego?
Jaka jest maksymalna temperatura wody do przygotowania mleczka drożdżowego?
styczeń 2020Jedną z przyczyn uzyskania pieczywa charakteryzującego się jasną, grubą i twardą skórką jest
Jedną z przyczyn uzyskania pieczywa charakteryzującego się jasną, grubą i twardą skórką jest
czerwiec 2016Do oddzielenia zanieczyszczeń mechanicznych z mąki należy zastosować
Do oddzielenia zanieczyszczeń mechanicznych z mąki należy zastosować
styczeń 2020Przygotowanie wypieczonego chleba do krojenia polega na
Przygotowanie wypieczonego chleba do krojenia polega na
czerwiec 2014Na bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów piekarskich przechowywanych w zamrażarkach wpływa
Na bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów piekarskich przechowywanych w zamrażarkach wpływa
czerwiec 2017Maksymalna temperatura w środku miękiszu podczas wypieku wynosi
Maksymalna temperatura w środku miękiszu podczas wypieku wynosi
czerwiec 2015Do wypieku bułek maślanych należy zastosować
Do wypieku bułek maślanych należy zastosować
styczeń 2020Które pieczywo pszenne sporządza się metodą trójfazową?
Które pieczywo pszenne sporządza się metodą trójfazową?
czerwiec 2020Proces jełczenia zachodzi podczas niewłaściwego przechowywania
Proces jełczenia zachodzi podczas niewłaściwego przechowywania
czerwiec 2015Nierównomierna porowatość, nieodpowiednie właściwości lepkosprężyste, zanieczyszczenia ciałami obcymi, to wady dotyczące
Nierównomierna porowatość, nieodpowiednie właściwości lepkosprężyste, zanieczyszczenia ciałami obcymi, to wady dotyczące
czerwiec 2020Procedury zapewniające bezpieczeństwo zdrowotne żywności przechowywanej w magazynach chłodniczych dotyczą codziennej kontroli
Procedury zapewniające bezpieczeństwo zdrowotne żywności przechowywanej w magazynach chłodniczych dotyczą codziennej kontroli
czerwiec 2015Mąka pszenna typu 450 zwana jest mąką
Mąka pszenna typu 450 zwana jest mąką
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.