Kwalifikacja T.03
czerwiec 2020Procedury zapewniające bezpieczeństwo zdrowotne żywności przechowywanej w magazynach chłodniczych dotyczą codziennej kontroli
Procedury zapewniające bezpieczeństwo zdrowotne żywności przechowywanej w magazynach chłodniczych dotyczą codziennej kontroli
czerwiec 2017Prowadzenie ciasta pszennego polegające na jednorazowym połączeniu i wymieszaniu wszystkich surowców przewidzianych w recepturze jest metodą
Prowadzenie ciasta pszennego polegające na jednorazowym połączeniu i wymieszaniu wszystkich surowców przewidzianych w recepturze jest metodą
czerwiec 2015Odstawanie miękiszu od skórki w pieczywie pszennym może być spowodowane
Odstawanie miękiszu od skórki w pieczywie pszennym może być spowodowane
czerwiec 2014Urządzeniami służącymi do transportu pojemników z pieczywem, ułożonych w słupek, wymagającymi ręcznej obsługi, są
Urządzeniami służącymi do transportu pojemników z pieczywem, ułożonych w słupek, wymagającymi ręcznej obsługi, są
czerwiec 2015W pojemniku piekarskim mieści się 8 sztuk chleba o masie 1,0 kg. Wskaż, ile sztuk pojemników jest potrzebnych do przewiezienia 800 kg chleba.
W pojemniku piekarskim mieści się 8 sztuk chleba o masie 1,0 kg. Wskaż, ile sztuk pojemników jest potrzebnych do przewiezienia 800 kg chleba.
styczeń 2020Ciasto żytnie prowadzone metodą pięciofazową powinno charakteryzować się zapachem
Ciasto żytnie prowadzone metodą pięciofazową powinno charakteryzować się zapachem
styczeń 2020W zakładzie piekarskim zużywa się dziennie 5 kg masła do produkcji bułek maślanych oraz 4 kg do produkcji rogali. Ile kilogramów masła należy zamówić, aby zapewnić jego zapas na 3 dni produkcji?
W zakładzie piekarskim zużywa się dziennie 5 kg masła do produkcji bułek maślanych oraz 4 kg do produkcji rogali. Ile kilogramów masła należy zamówić, aby zapewnić jego zapas na 3 dni produkcji?
styczeń 2020W celu przedłużenia świeżości chleba, zwiększenia jego objętości i poprawy jakości miękiszu, należy podczas wytwarzania ciasta na chleb litewski część mąki
W celu przedłużenia świeżości chleba, zwiększenia jego objętości i poprawy jakości miękiszu, należy podczas wytwarzania ciasta na chleb litewski część mąki
styczeń 2020System pakowania wyrobów piekarskich polegający na wymianie powietrza w opakowaniu na mieszaninę azotu i dwutlenku węgla to pakowanie
System pakowania wyrobów piekarskich polegający na wymianie powietrza w opakowaniu na mieszaninę azotu i dwutlenku węgla to pakowanie
czerwiec 2016W którym dziale w hali produkcyjnej stanowiska pracy wyposażone są w dzielarki, zaokrąglarki i wałkowarki?
W którym dziale w hali produkcyjnej stanowiska pracy wyposażone są w dzielarki, zaokrąglarki i wałkowarki?
czerwiec 2020Ile pojemników należy użyć do transportu 360 bułek z jagodami, jeżeli w jednym pojemniku mieści się 18 sztuk bułek?
Ile pojemników należy użyć do transportu 360 bułek z jagodami, jeżeli w jednym pojemniku mieści się 18 sztuk bułek?
czerwiec 2014Przy sporządzaniu ciasta żytniego metodą pięciofazową fermentacja kwasu trwa
Przy sporządzaniu ciasta żytniego metodą pięciofazową fermentacja kwasu trwa
styczeń 2020Które przyrządy kontrolno-pomiarowe używane są w magazynach surowców sypkich w piekarni?
Które przyrządy kontrolno-pomiarowe używane są w magazynach surowców sypkich w piekarni?
czerwiec 2015Ocena jakości pieczywa przeprowadzona za pomocą zmysłów to ocena
Ocena jakości pieczywa przeprowadzona za pomocą zmysłów to ocena
styczeń 2020Przy formowaniu rogalików zaokrąglone kęsy ciasta poddaje się
Przy formowaniu rogalików zaokrąglone kęsy ciasta poddaje się
czerwiec 2017Cechą dyskwalifikującą świeże drożdże prasowane do produkcji pieczywa jest
Cechą dyskwalifikującą świeże drożdże prasowane do produkcji pieczywa jest
styczeń 2020Przy rozroście końcowym kęsów ciasta żytniego, gdy produkcja przebiega bez zakłóceń, temperatura w komorze rozrostowej powinna wynosić
Przy rozroście końcowym kęsów ciasta żytniego, gdy produkcja przebiega bez zakłóceń, temperatura w komorze rozrostowej powinna wynosić
styczeń 2020Proces zachodzący w przechowywanym pieczywie, powodujący między innymi twardość i kruchość miękiszu oraz utratę połysku skórki, to
Proces zachodzący w przechowywanym pieczywie, powodujący między innymi twardość i kruchość miękiszu oraz utratę połysku skórki, to
czerwiec 2020Ile wyniesie wydajność rozczynu, jeżeli na 100 kg mąki pszennej zużyto 65 litrów wody?
Ile wyniesie wydajność rozczynu, jeżeli na 100 kg mąki pszennej zużyto 65 litrów wody?
czerwiec 2014Pakowarka kątowa, która wykonuje na opakowaniu spoinę wzdłużną i dwie poprzeczne tak, że spoina poprzeczna oddziela kolejne opakowania od siebie, pakuje pieczywo
Pakowarka kątowa, która wykonuje na opakowaniu spoinę wzdłużną i dwie poprzeczne tak, że spoina poprzeczna oddziela kolejne opakowania od siebie, pakuje pieczywo
czerwiec 2017Na czas rozrostu końcowego dla chleba żytniego wpływa
Na czas rozrostu końcowego dla chleba żytniego wpływa
czerwiec 2016Urządzeniem kontrolno-pomiarowym służącym do określania wilgotności powietrza w magazynie mąki jest
Urządzeniem kontrolno-pomiarowym służącym do określania wilgotności powietrza w magazynie mąki jest
styczeń 2020Przyjmując do magazynu surowce od dostawcy, magazynier powinien wypełnić dokument
Przyjmując do magazynu surowce od dostawcy, magazynier powinien wypełnić dokument
czerwiec 2020W trakcie obsługi pieca piekarz najczęściej narażony jest na
W trakcie obsługi pieca piekarz najczęściej narażony jest na
czerwiec 2020Rozrost końcowy kęsów ciasta można spowolnić, stosując
Rozrost końcowy kęsów ciasta można spowolnić, stosując
czerwiec 2015Przy produkcji ciasta pszennego metodą dwufazową stwierdzono płaską powierzchnię, której rozerwanie spowodowało jej opadnięcie. Podmłoda w takim stanie wykazuje
Przy produkcji ciasta pszennego metodą dwufazową stwierdzono płaską powierzchnię, której rozerwanie spowodowało jej opadnięcie. Podmłoda w takim stanie wykazuje
czerwiec 2015Drożdże uzyskiwane przez sprasowanie lub odwirowanie biomasy drożdżowej, a następnie suszone w warunkach zapewniających zachowanie siły pędnej, zalicza się do drożdży
Drożdże uzyskiwane przez sprasowanie lub odwirowanie biomasy drożdżowej, a następnie suszone w warunkach zapewniających zachowanie siły pędnej, zalicza się do drożdży
czerwiec 2020Chleb turecki swoją barwę i smak zawdzięcza dodatkowi
Chleb turecki swoją barwę i smak zawdzięcza dodatkowi
czerwiec 2016Produkując ciasto na chleb żytni razowy, należy wybrać mąkę
Produkując ciasto na chleb żytni razowy, należy wybrać mąkę
czerwiec 2014Aby zapobiec rozwojowi choroby ziemniaczanej w pieczywie pszennym, w okresie letnim do ciasta należy dodać
Aby zapobiec rozwojowi choroby ziemniaczanej w pieczywie pszennym, w okresie letnim do ciasta należy dodać
czerwiec 2017Przed wypiekiem bułek maślanych kęsy ciasta należy
Przed wypiekiem bułek maślanych kęsy ciasta należy
styczeń 2020Jedną z przyczyn uzyskania pieczywa charakteryzującego się jasną, grubą i twardą skórką jest
Jedną z przyczyn uzyskania pieczywa charakteryzującego się jasną, grubą i twardą skórką jest
styczeń 2020W pierwszej fazie wypieku chleba
W pierwszej fazie wypieku chleba
czerwiec 2014Który z pieców posiada nieruchomy trzon?
Który z pieców posiada nieruchomy trzon?
styczeń 2020Dzielarko-zaokrąglarkę należy zastosować do dzielenia ciasta i formowania kęsów na
Dzielarko-zaokrąglarkę należy zastosować do dzielenia ciasta i formowania kęsów na
czerwiec 2014Na bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów piekarskich przechowywanych w zamrażarkach wpływa
Na bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów piekarskich przechowywanych w zamrażarkach wpływa
czerwiec 2020Który z wymienionych surowców zawiera w swoim składzie najmniejszą ilość tłuszczu?
Który z wymienionych surowców zawiera w swoim składzie najmniejszą ilość tłuszczu?
styczeń 2020Ciasto pszenne na bagietki francuskie prowadzi się metodą
Ciasto pszenne na bagietki francuskie prowadzi się metodą
czerwiec 2020Na ile równych części należy podzielić 1 500 g ciasta, aby otrzymać kęsy o wadze 0,075 kg?
Na ile równych części należy podzielić 1 500 g ciasta, aby otrzymać kęsy o wadze 0,075 kg?
czerwiec 2017Który zestaw stanowi surowce niezbędne do produkcji chałek zdobnych?
Który zestaw stanowi surowce niezbędne do produkcji chałek zdobnych?
Czas rozwiązywania: 0 godzin, 0 minut i 0 sekund.
Twój wynik: 0%
Udzielono poprawnej odpowiedzi na 0 pytań z 40.